Ce ingredient trebuie să adaugi la cartofii la cuptor pentru a fi crocanți. Secretul pentru o textură ca la restaurant
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 14.10.2023 la 12:50
Actualizat pe 14.10.2023 la 12:50
Cartofii crocanți la cuptor sunt visul oricărei gospodine. Pe cât sunt de delicioși, pe atât de greu par a fi de gătit astfel încât să obții textura pe care ți-o dorești. Ei bine, un ingredient magic îți vine în ajutor. Este ieftin și tot ce trebuie să faci este să îl adaugi și să îl lași să își facă treaba.
- Ce trebuie să faci dacă vrei să gătești cartofi la cuptor crocanți
- Preparatul tău depinde de un singur ingredient
Acest preparat este nelipsit din fiecare locuință și poate fi combinat ușor aproape cu orice tip de carne sau alte preparate.
Cartofii la cuptor sunt foarte ușor de gătit, însă puțini oameni reușesc să obțină textura crocantă pe care și-o doresc. Chiatr dacă urmează rețelele pas cu pas, aceștia par a fi imposibil de gătit.
Ce ingredient trebuie să adaugi la cartofii la cuptor pentru a fi crocanți
Din acest motiv trebuie să apelezi la un ingredient secret, care le va da gustul și textura pe care ți le dorești și despre care credeai că pot fi întâlnite doar la restaurant. Ei bine, există mai multe aspecte de care trebuie să ții cont, însă cel de care nu trebuie să uiți este zahărul. Acest ingredient îți asigură textura la care visezi.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de zahăr în bolul cu cartofi și să amesteci astfel încât să se distribuie uniform. Următorul pas foarte important este să îi pui într-o strecurătoare și să îi lași să se scurgă timp de cel puțin 30 de minute.
După ce s-au scurs, poși să adaugi restul condimentelor și să îi pui la cupor. La sfârșit, vei vedea că preparatul tău nu mai are aceeași textură moale ca până acum și va arăta impecabil.
Temperatura potrivită la care se coc cartofii în coajă
Un alt detaliu important de care trebuie să ții cont pentru a obține un preparat delicios este temperatura la care îi coci. Cartofii trebuie gătiți la un anumit număr de grade astfel încât să fie copți atât în exterior, cât și în interior, fără să se ardă.
Așadar, după ce ai preîncălzit cuptorul, temperatura la care trebuie să îi coci în coajă este de 180 de grade Celsius. În acest fel vor fi gătiți uniform, iar coaja lor nu va fi arsă. Bucătarii recomandă și adăugarea bicarbonatului de sodiu peste cartofi, înainte să îi bagi la cuptor.
Citește și: Rețetă de cartofi cu usturoi și rozmarin, la cuptor. Un preparat delicios pentru post