Ce înseamnă ASMR. Prescurtarea este des întâlnită pe rețelele sociale
Publicat pe 05.04.2023 la 11:45 Actualizat pe 05.04.2023 la 13:08
ASMR este una dintre cele mai des întâlnite expresii de pe rețelele sociale. Puțini știu că este prescurtarea pentru Autonomous Sensory Meridian Response. Acest lucru se referă la o senzație plăcută, pe care multe persoane o experimentează când aud anumite sunete. Însă, să descoperim mai bine ce înseamnă acest lucru.
- Ce înseamnă ASMR
- Prescurtarea este des întâlnită pe rețelele sociale
În ultimii ani, oamenii s-au împărțit în mai multe tabere, privind fenomenul Autonomous Sensory Meridian Response, prescurtat ASMR.
Ce înseamnă ASMR
ASMR sau Autonomous Sensory Meridian Response este una dintre cele mai întâlnite expresii din mediul online. Fenomenul a devenit cel mai popular pe YouTube, strângând peste 13 milioane de astfel de videoclipuri.
Mai exact, oamenii se filmează în timp ce surprind tot felul de activități extrem de aproape de un microfon. În acest fel, sunete puternice, precum ronțăitul sau pocnirea bulelor de la foliile de împachetat, dar și sunete mai blânde precum împachetarea hainelor sau șoptitul, toate fac parte din acest fenomen numit ASMR.
Povestea fenomenului ASMR
Totul a început în 2010. Primul videoclip de acest gen a fost postat în anul 2009, în Marea Britanie. Pe atunci nimeni nu cunoștea proporția din populație care experimentează ASMR. Pentru unii oameni aceste sunete provoacă o stare de relaxare, în timp ce pe alțîi ii deranjează. Acestea poate fi și motivul pentru care fenomenule atât de popular în ziua de azi.
În prezent, ASMR este pe locul cinci în topul celor mai căutați termeni pe YouTube în Statele Unite ale Americii, în timp ce în topul mondial, este pe locul opt. Cele mai populare teme ale acestui fenomen cunoscut la nivel mondial sunt legate de mâncare. Mai mult decât atât, hashtag-ul #asmr apare de 6,2 milioane de ori pe Instagram.
Acest fenoment a ajuns extrem de întâlnit, în ultimii doi ani, și pe platforma TikTok, una dintre cele mai utilizate aplicații din întreaga lume la momentul actual.
Un astfel de exemplu este cel al unei fetiţe de doar 13 ani, pe nume Makenna Kelly. Canalul sau de YouTube a strâns peste 1,3 milioane de abonaţi. Mai mult decât atât, prin intermediul fenomenului ASMR, aceasta face aproximativ 1.000 de dolari pe zi.
CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă #fy și #fyp pe TikTok. Prescurtările pe care le întâlnim adesea pe această rețea socială