Ce înseamnă cuvântul hashtag și de ce a devenit atât de popular în ultima vreme

Ce înseamnă cuvântul hashtag și de ce a devenit atât de popular în ultima vreme © pixabay.ro

Pe rețelele de socializare, simbolul hashtag a devenit din ce în ce mai popular, odată cu trecerea timpului. Acest hashtag ne ajută să găsim mai repede anumite postări, în funcție de lucrul pe care îl căutăm și trece printr-un fel de filtru toate lucruri pe care oamenii le postează pe Facebook, Instagram, Twitter și nu numai, pentru ca utilizatorilor să le fie mai ușor să le descopere. 

Simblul hashtag a devenit celebru în urmă cu 12 ani, atunci când Chris Messina, cel care a ocupat funcția de designer pentru Google și Uber, după ce acesta a avut ideea de a folosi hashtagul pentru a organiza diverse tweet-uri și grupuri pe platformă. De atunci, fenomenul a luat amploare, iar în zilele noastre este folosit la 9/10 postări făcute pe rețelele de socializare.

Pe Twitter, sunt folosite cel puțin 125 de milioane de hashtaguri ce cuprind numeroase subiecte. Pe Instagram, cel mai adesea oamenii folosesc hashtag atunci când se raportează la stiluri vestimentare, haine, make-up, locații și anumite stări și sentimente, scrie presa internațională. 

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest