Ce înseamnă glow-up, un termen tot mai des întâlnit în online
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 05.04.2021 la 16:48
Actualizat pe 05.04.2021 la 16:49
Nu este vorba obligatoriu de operații estetice sau de culoarea părului, dar schimbarea este esențială. Provenit din zona de make-up, termenul ”glow-up” este din ce în ce mai folosit în mediul online, dar le dă bătăi de cap multora dintre utilizatorii care nu îi înțeleg sensul. Iată ce înseamnă, de fapt, ”glow-up”!
- Ce înseamnă termenul ”glow-up”
- Cum poți să treci printr-un glow-up
Totul a pornit de pe Youtube, când mulți vloggeri au postat videoclipuri cu schimbările lor de look. Fie că e vorba de un implant mamar, de o micșorare a nasului, sau de un machiaj de zile mari, toți vloggerii au folosit acest termen pentru a-și marca evoluția.
Când se folosește termenul ”glow-up”
În general, fetele din mediul online folosesc acest termen pentru a scoate în evidență faptul că au îmbunătățit un anumit aspect la fizicul lor, evoluție pe care doresc să o împărtășească și cu urmăritorii sau prietenii lor de pe Internet.
Unele persoane merg la salon pentru a-și vopsi părul, iar altele se machiază într-un mod mai extravagant. Fetele obișnuiesc să își schimbe stilul vestimentar, pentru a ieși din zona lor de confort.
Glow-up-ul poate fi atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic, simbolizând orice schimbare în bine de care are parte o persoană, indiferent de cât de lung este procesul, schimbare pe care vor să o expună pe Internet, pentru a-i încuraja și pe alții să recurgă la transformări benefice.
Pe de altă parte, există și glow-up-ul interior, care nu are nicio legătură cu aspectul fizic. Din contră, se scoate în prim-plan dezvoltarea personală. Persoanele care trec prin despărțiri sau pierderea unui membru al familiei, obișuiesc să se filmeze în perioada în care se recuperează, apoi postează videoclipul final, după ce au trecut peste perioada mai puțin plăcută din viața lor.
Ce trebuie să faci pentru a avea parte de un glow-up
Scopul principal al expunerii glow-up-ului pe rețelele de socializare este de a fi un model demn de urmat pentru toate persoanele care trăiesc clipe grele și care au impresia că doar ei au parte de astfel de perioade. Văzând și experiențele altora, oamenii nu se mai simt singuri și reușesc să își revină mult mai ușor.
Pentru a-ți face și tu un glow-up, poți începe prin a nota pe o foaie care sunt lucrurile care nu îți plac la tine și pe care le-ai schimba. Cele mai întâlnite glow-up-uri sunt cele în care se prezintă scăderea în greutate.
Când ne raportăm la glow-up, ar trebui să avem în vedere o transformare mentală, fizică sau emoțională, în bine. Termenul echivalent în limba română este ”strălucire” simbolizând evoluția unei persoane, naturală sau planificată.
Citește și: Ce înseamnă prescurtarea VTM pe Facebook și în mesaje