Ce să adaugi atunci când gătești somonul pentru a fi mai gustos. Ai nevoie de un singur ingredient pentru un preparat delicios

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 25.06.2025 la 09:58
Actualizat pe 25.06.2025 la 09:58
Somonul poate fi gătit la grătar, la cuptor sau afumat și indiferent de felul în care este pregătit, bucătarii recomandă folosirea unui ingredient care îi oferă un plus de gust.

Ce ingredient să adaugi atunci când gătești somonul
Profimediaimages
- Cum să gătești somonul pentru un preparat delicios
- Ce să adaugi când îl gătești
Somonul poate integrat în multe rețete și este recomandat inclusiv celor care sunt la dietă. Poate fi gătit la grătar, la cuptor ori afumat, dar uneori poate fi lipsit de gust, de aceea bucătarii recomandă folosirea unui alt ingredient pe lângă sare și piper.
Ce să adaugi atunci când gătești somonul
Pentru un preparat delicios, este bine să adaugi miso alb, cel care îi va da un plus de gust somonului. Miso alb oferă o aromă ușor dulce și poate fi folosit atât dacă îl gătești la cuptor, cât și pe grătar. Din miso alb se poate face o glazură care se pune deasupra somonului. La 600 de grame de somon, este bine să adaugi două linguri de sos miso, care poate fi integrat într-o marinadă alături de sos de soia, usturoi și piper.
Este indicat ca miso alb să fie pus doar pe partea somonului fără piele, iar peștele trebuie lăsat la marinat în jur de 15 minute, iar mai apoi poate fi gătit. Miso alb se poate folosi și atunci când gătești somonul la friteuza cu aer cald, dar și la alte rețete de pește la cuptor, în special pește gras. Miso alb este sărat, așa că este bine să nu adaugi prea multă sare.
Ce este miso alb și la ce se folosește
Miso alb se obține din pastă de soia și are un gust ușor dulceag. Nu este recomandat să fie adăugat la preparatele fierte pentru că își pierde gustul.
Miso alb este folosit încă din cele mai vechi timpuri în bucătăria japoneză și a devenit popular și în restul lumii datorită faptului că poate fi adăugat la diverse preparate, de la supele Miso, la pește, legume ori în deserturi. Mai poate fi pus și în paste sau băuturi.
Citește și: Rețeta bunicii de gogoși cu lingura! Sunt atât de delicioase încât ți se topesc în gură