Ce să faci cu resturile de mâncare după sărbători. De acum nu le vei mai arunca
Publicat pe 28.12.2023 la 08:23 Actualizat pe 28.12.2023 la 08:23
Am trecut de Crăciun și ne îndreptăm spre noaptea dintre ani. Chiar dacă au rămas, poate, o mulțime de preparate în frigider, cele mai multe gospodine preferă să le arunce. Ei bine, află în următoarele rânduri că nu trebuie să mai procedezi astfel. Iată ce poți face cu resturile de mâncare după sărbători. Astfel, vei avea suficiente preparate și pentru Revelion!
- Ce poți face cu resturile de mâncare după sărbători
- Orice gospodină trebuie să știe asta
Dacă te numeri printre persoanele care au făcut prea multă mâncare de sărbători pentru a avea parte de o masă de Crăciun bogată și îți pare rău să o arunci, află că există soluții salvatoare în acest sens.
Ce faci cu resturile de mâncare după sărbători
Ei bine, printre alimentele pe care le poți congela și utiliza ulterior se numără diversele tipuri de zarzavaturi, lebărul, sarmalele sau chiar si caltaboșul.
Prin acest proces de congelare alimentele vor fi conservate pentru o perioadă mai lungă și oferă flexibilitate în pregătirea diverselor mâncăruri.
In schimnb, există și alimente pe care le poți integra în alte rețete pentru a crea preparate noi pe care le poti pune pe masa in noaptea dintre ani.
In cazul in care te afli in aceasta siutuatie, noi iti spunem ca, daca ai gătit o cantitate mai mare de friptură decât ai nevoie, o poți tăia bucăți mai mici din carne, adăugându-le într-un bol împreună cu legumele tale preferate și sosurile preferate. Asadar, in acest fel vei obține o salată sănătoasă și delicioasă pentru Revelion.
Alte idei pentru masa de Revelion
Mai mult decât atât, și pâinea veche poate deveni neplăcută atunci când se întărește, dar există modalități ingenioase de a o transforma în delicii apreciate în bucătărie.
Pâinea care a rămas de la masa de Crăciun poate fi transformată în crutoane, perfecte pentru supele delicioase preparate pentru Revelion.
În schimb, dacă ai rămas cu o cantitate mare de cozonac, după ce s-a uscat, el poate fi transformat rapid în altă delicatesă delicioasă, precum o budincă. Mai exact, acesta se rupe în bucăți care vor fi amestecate cu lapte și ouă bătute și băgate la cuptor pentru a obține o budincă delicioasă.
Cu ajutorul acestor sfaturi nu vei mai risipi alimentele care ți-au rămas de la Crăciun.
CITEȘTE ȘI: Ce să faci cu cozonacul rămas de la masa de Paște. Idei de preparate delicioase, gata în câteva minute