ÎNTREBAREA ZILEI: Ce se întâmplă cu conturile de Facebook ale celor decedaţi?

ÎNTREBAREA ZILEI: Ce se întâmplă cu conturile de Facebook ale celor decedaţi? © Foto simbol Pixabay

În fiecare zi, aproximativ 8.000 de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook mor. Din acest motiv, în viitor, se preconizează că numărul conturilor celor decedaţi va depăşi numărul conturilor active. Însă, te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu conturile de Facebook ale celor decedaţi?

Utilizatorii Facebook au dreptul să-şi aleagă din timpul vieţii ce doresc să se întâmple cu contul lor, după ce vor trece în nefiinţă. Astfel, există două variante.

Ce se întâmplă cu conturile de Facebook ale celor decedaţi?

Fie contul va fi transformat într-un fel de memorial, fie poate fi dezactivat când Facebook are confirmarea că utilizatorul a murit. 

De asemenea, este bine de ştiut că reprezentanţii Facebook au adăugat în regulile faptul că doar membrii confirmați ai familiei pot să solicite ștergerea de pe Facebook a contului unei persoane dragi dispărute, potrivit shtiu.ro.

„Conturile memoriale sunt un spațiu în care prietenii și familia se pot întruni pentru a împărtăși amintiri despre persoanele care au decedat. În plus, transformarea unui cont în cont memorial asigură securitatea acestuia, împiedicând pe oricine să se conecteze la el. Transformarea unui cont în cont memorial este o decizie importantă. Înainte de a solicita transformarea unui cont într-unul memorial, îți recomandăm să iei legătura cu familia persoanei respective”, se mai specifică în regulile celor de la Facebook.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro