Ce se întâmplă dacă bei ceai de frunze de nuc. Beneficii nebănuite ale remediului naturist
Publicat pe 29.08.2022 la 21:17 Actualizat pe 29.08.2022 la 21:17
Multe tratamente pentru bolile care chinuie organismul uman se regăsesc în natură. Ceaiul de frunze de nuc este unul dintre remediile naturiste care acționează împotriva multor afecțiuni și ajută la menținerea sănătății generale. Află ce beneficii, dar și ce contraindicații are ceaiul de frunze de nuc!
- Ceai de frunze de nuc
- Beneficii și contraindicații
Mulți știu despre beneficiile consumului de nuci sau despre cele aduse de ceaiul din coji de nucă, dar un remediu la fel de puternic este și ceaiul din frunze de nuc. Când este administrat în mod corect, în funcție și de afecțiunea pe care dorim s-o ameliorăm sau de efectul dorit, ceaiul de frunze de nuc este un remediu cu multe beneficii.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de frunze de nuc
Pentru prepararea corespunzătoare a ceaiului de frunze de nuc este necesară o linguriţă de frunze de nuc uscate şi mărunţite groscior, care se opăresc cu 250 ml apă fiartă. Se lasă la infuzat timp de 30 de minute, după care se filtrează, iar ceaiul poate fi îndulcit cu miere, dar nu prea multă. Cură cu ceai de frunze de nuc nu trebuie să depășească 6 luni.
Beneficii
Ceaiul de frunze de nuc este folosit în special pentru: tratarea unor boli ale aparatului circulator periferic (varice, tromboflebite, hemoroizi, fragilitate capilară), în cazul de diaree infecţioasă estivală și pentru boli ale aparatului urogenital (cistite, pielite). Pentru aceste afecțiuni se recomandă câte 3 căni de infuzie, zilnic.
Frunzele de nuc ajută și în curele de slăbire. O cană de ceai de frunze de nuc pe zi, timp de 15 zile pe lună este de ajuns pentru a ține sub control greutatea.
În cazul bolilor dermatologice (dermatite, dermatoze) se consumă câte 2 căni pe zi, iar în cazul afecţiunilor alergice (manifestate la nivelul pielii prin mâncărimi sau placarde eritematoase) se recomandă câte 3 căni pe zi de ceai de frunze de nuc.
Acest remediu este eficient și în lupta cu bolile de natură inflamatorie de tip reumatic și cea cu bolile şezutului (hemoroizi, fisură anală, prurit anal, rectită)
Contraindicaţii
Se subliniază că preparatele din frunze de nuc nu se administrează ȋn sarcină şi alăptare, iar în cazul afecțiunilor grave este necesar acordul medicului specialist.
Pentru că substanţele active ale frunzelor au un efect astringent, similar uscării, preparatele pe bază din frunze de nuc, inclusiv ceaiurile, sunt contraindicate persoanelor slabe, celor care consumă multă cafea sau persoanelor deshidratate.