Ce se întâmplă dacă bei ceai de guarana. Efectul puternic pe care îl are asupra organismului
Publicat pe 10.10.2022 la 09:09 Actualizat pe 10.10.2022 la 09:09
Există multe ceaiuri pe care le putem consuma zilnic dacă ne dorim să avem un stil de viață sănătos. Tu știai de ce e bine să bei ceai de guarana? Nu mulți au auzit de el. Ce beneficii și contraindicații are asupra organismului uman.
- De ce e bine să bei ceai de guarana
- Ce beneficii are pentru sănătatea
Ceaiul de guarana nu este foarte cunoscut, însă are multe beneficii pentru organismul uman. Tu știai de el până acum? Iată de ce e bine să îl consumi. De ce contraindicații trebuie să ții cont înainte de a începe să îl consumi.
De ce e bine să bei ceai de guarana
Guarana este o plantă braziliană, puțin cunoscută în țara noastră. Aceasta conține antioxidanți, dar și stimulente precum cofeina și ajută la tonifierea organismului, la slăbit, reduce oboseala mentală și fizică, energizează organismul, susține imunitatea, încetinește îmbătărânirea și elimină stresul de zi cu zi.
Multe persoane aleg să consume ceai de guarana, la recomandarea medicului, pentru a slăbi. Pentru tonifierea organismului, iată cum poți prepara băutura potrivită. Pune o linguriță de ghimbir măcinat, o linguriță de guarana pulbere și puțină scorțișoară în aproximativ 100 ml apă. Amestecă bine, iar apoi îl poți consuma.
Ceaiul de guarana îți ajută organismul să facă față factorilor stresanți din mediu, iar datorită faptului că mai conține și antioxidanți, reduce riscul bolilor de inimă. Cu toate astea, trebuie să ai grijă să nu îl consumi seara, pentru că există șanse să te confrunți cu insomnie.
Ce contraindicații are
Chiar dacă are numeroase beneficii, ceaiul de guarana are și contrindicații. Medicii recomandă ca persoanele care au anxietate să îl consume cu precauție, pentru că există șanse ca, în caz contrar, să se accentueze simptomele.
Nu trebuie să consumi mai mult de 200 de mg de guarana pe zi dacă ești în sarcină ori alăptare. Înainte de asta, consultă un specialist. Cei ce trebuie să ceară sfatul medicului înainte sunt persoanele cu diabet, cu boli de inimă, tensiune, osteoporoză, glaucom sau cu sindromul colonului iritabil.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de cătină. Ce beneficii are pentru sănătate și când nu trebuie consumat