Ce se întâmplă dacă bei ceai de sunătoare seara. Puține persoane știu ce efecte puternice are asupra organismului
Publicat pe 05.07.2022 la 22:57 Actualizat pe 05.07.2022 la 22:57
Ceiurile sunt cele mai naturiste remedii împotriva multor afecțiuni, dar știai ce se întâmplă dacă bei ceai de sunătoare seara, înainte de a te pune să dormi? Deșii beneficiile pe care le are sunt miracoloase, puțini știu ce efecte are această plantă atunci când este consumată la o oră târzie.
- De ce este bine să bei ceai de sunătoare seara
- Ce beneficii are pentru organism
Ceaiul de sunătoare este recomandat de foarte mulți medici pentru numeroase afecțiuni. Iată ce se întâmplă dacă alegi să îl consumi seara, înainte de a te pune să dormi. Ce efecte miraculoase are asupra organismului uman.
Din ce motiv trebuie să bei ceai de sunătoare seara
Te confrunți cu oboseală și stres, iar seara nu poți avea parte deloc de un somn odihnitor? Ei bine, trebuie să știi că salvarea ta poate fi ceaiul de sunătoare. Datorită proprietăților pe care le are, această plantă te va scăpa de stările de depresie, potrivit unor studii.
Acest ceai are o acțiune atiseptică, dezinfectantă, decongestivă, antiinflamatorie, cicatrizantă, astringenta și antidiareică. De asemenea, ceiul de sunătoare are un efect relaxant asupra psihicului și ajută semnificativ la reducerea stărilor de anxietate și a stresului.
Pe lângă beneficiile pe care le are asupra psihicului, mai ales atunci când vine vorba de stările de depresie ori insomnii, ceaiul de sunătoare ajută la funcționarea normală a sistemului digestiv.
Cum se prepară
Dacă îți dorești și tu să îl consumi zilnic, iată care este modul de preparare. Pentru început, punem două lingurițe de sunătoare într-o cană cu apă fierbinte și le lăsăm la infuzat pentru cel mult 10 minute. Acesta se bea seara, înainte de culcare și niciodată pe stomacul gol.
Ceaiul de sunătoare poate ameliora durerile cauzate de otită, dar și funcționarea bilei. De asemenea, acesta are beneficii și asupra pielii, dar doar în cazul în care este aplicat sub forme de comprese. Cu toate astea, nu trebuie consumat în sarcină sau în perioada de alăpare.
Acesta nu este recomandat copiilor ce au vârsta mai mică de șase ani, iar doza pe care o poate consuma un minor trebuie să fie una mică.
Citește și: Ce se întâmplă dacă bei ceai de salvie seara. Ce beneficii miraculoase are asupra sănătății