Ce se întâmplă dacă bei ceai de zburătoare. Planta are proprietăți vindecătoare
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 12.08.2022 la 11:04
Actualizat pe 12.08.2022 la 11:05
Zburătoarea este o plantă prea puțin cunoscută pentru câte efecte benefice poate avea asupra organismului. Această plantă, denumită științific Epilobium angustifolium, poate face minuni când este consumată sub formă de ceai.
- Ceai de zburătoare - un remediu naturist puternic
- Ce beneficii aduce consumul de ceai de zburătoare
Consumul ceaiului de zburătoare pe fiecare zi, pentru o perioadă, este tratamentul perfect pentru mai multe afecțiuni și ajută la menținerea unui organism sănătos. Datorită proprietăților ei, zburătoarea este un aliat de nădejde în lupta cu afecțiunile tiroidiene, ajută la buna funcționare a creierului, îmbunătățește vederea și multe altele.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de zburătoare
Zburătoarea este plantă cu flori din familia Onagraceae, originară din emisfera nordică temperată. Inițial, primele Națiuni din America de Nord au folosit-o la gătit, ca înlocuitor pentru tutun și au aplicat cataplasme cu ceai din plantă pentru tratarea infecțiilor. În realitate, beneficiile pe care le aduce sunt numeroase.
Într-o cană cu infuzie ce are 23 de grame de ceai de zburatoare se găsesc: 1.542 mg de mangan, 0.145 mg de vitamina B6, 99 mg de calciu, 36 mg de magneziu, 0.074 mg de cupru, 0.55 mg de fier, 1.075 mg de vitamina B3, 26 µg de folat și altele. Toate aceste minerale, vitamine și substanțe nutritive au efecte benefice la nivelul întregului organism.
Recomandat pentru sănătatea oaselor
Cantitatea de mangan ajută la creșterea structurii osoase, mai exact la creșterea densitatii minerale în oasele coloanei vertebrale la femeile aflate in post-menopauza. De asemenea, manganul poate preveni osteoporoza și încetinește dezvoltarea bolilor debilitante.
Poate preveni diabetul
Tot manganul din ceaiul de sunătoare ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, fapt care previne și diabetul. Manganul normalizează secreția și sinteza insulinei.
Ajută la reglarea metabolismului
Activează enzimele care ajuta la metabolizarea aminoacizilor, glucidelor și colesterolului. Vitaminele din zburătoare sunt necesare metabolismului și contribuie la buna funcționare a ficatului.
Bun pentru afecțiuni tiroidiene
Pentru că manganul este o componentă vitala a tiroxinei, un hormon esențial pentru glandele tiroide, consumul de ceai de zburătoare este indicat celor cu afecțiuni tiroidiene. Implicit, ajută la pierderea în greutate, regleează pofta de mâncare și eficiența sistemului organelor.
Indicat pentru vasele de sange
Vitamina B6 reglează nivelurile de homocisteina din sânge. Prezența ridicată a homocisteinei în sânge duce la inflamatii, boli ale vaselor de sânge și boli de inima.
Nivelul de homocisteină se acumuleaza în lipsa vitaminei B6 și ar putea deteriora mucoasa vaselor de sânge. Astfel, conduce la acumularea dăunatoare a plăcii, ce poate duce la accident vascular cerebral sau atac de cord.
Ajută la buna funcționare a creierului
Vitamina B6 este importantă pentru dezvoltarea și funcționarea creierului. Deficiența de vitamina B6 afectează memoria, tulburările cognitive, demența si boala Alzheimer. Astfel, cercetarile arata ca vitamina B6 poate ajuta copiii cu ADHD.
Recomandat pentru vedere mai bună
Vitamina B6 si alte vitamine din zburătoare, cum ar fi folatul, contribuie la prevenirea pierderii vederii și a tulburărilor oculare. Vitamina B6 ajuta la încetinirea creșterii degenerescenței maculare, boala de vedere care apare odată cu înaintarea în vârstă.
Citește și: Ce se întâmplă dacă bei ceai de nalbă. Beneficii și contraindicații