Ce se întâmplă dacă deschizi o umbrelă în casă. Cât de adevărată este superstiția
Publicat pe 19.02.2024 la 08:46 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:37
Există multe tradiții din popor de care românii țin cont. Printre acestea se numără și deschiderea unei umbrele in casă. Este sau nu adevărat că acest obicei aduce ghinion? Iată ce spun specialiștii!
- De ce se crede că ai ghinion dacă deschizi o umbrelă în casă
- Originea superstiţiei
O mulțime de tradiții românești ascund anumite superstiții. Printre acestea se numără și evitarea deschideri unei umbrele în locuință. Chiar dacă foarte mulți români nu cred că acest lucru aduce ghinion, se pare că această superstiție are rădăcini adânci în cultura populară.
De ce se crede că ai ghinion dacă deschizi o umbrelă în casă
Așadar, se spune că deschiderea unei umbrele în casă ar putea aduce numai ghinion și necazuri, potrivit credinței populare românești.
Mai mult decât atât, se mai crede că acest obicei des întâlnit la români provoacă numai probleme și nenorociri în familie, acesta fiind și motivul pentru care unii oameni preferă să evite total această practică.
Mai exact, o umbrelă deschisă într-o locuință este considerată la fel de semnificativă că și oglinzile sparte sau pisicile negre care ne trec prin cale.
Se știe, de altfel, despre originea acestei superstiții că nu este pe deplin dovedită de specialiști, însă există câteva teorii în acest sens, care ne lasă cu întrebări.
Ce legătură aveau zeii
În acest fel, una dintre teorii spune că acest obicei a luat naștere în jurul anului 1200 î.Hr., moment în care preoții și regalitatea din Egiptul antic utilizau umbrele făcute din pene de păun și papirus pentru a se proteja de razele solare.
Totuși, superstiția ar putea fi legată de credința că deschiderea unei umbrele în interior ar putea irita zeul soarelui, Ra. Se crede că acest lucru ar avea consecințe negative.
Doar persoanele cu sânge nobil aveau voie să manevreze umbrelele
Ei bine, în zilele noastre se crede că deschiderea unei umbrele în casă doar poate răni pe cineva.
De ce nu este bine să te căsătorești în luna Mai
Chiar dacă nu se știe de unde a pornit această superstiție, etnologii au dezvăluit că este legată de florile de mai. În acest fel, tradiția spune că cei care se cunună în această ultimă lună de primăvară vor avea căsnicie trecătoare precum florile din această perioadă.
În luna mai, cei mai mulți superstițioși se feresc să facă nunta și din cauza ielelor, vestitele personaje mitologice. O vorba din popor spune că, după Paște, ielele umblă pe pământ timp de cinci săptămâni.
CITEȘTE ȘI: De ce se bate în lemn. Semnificația acestui gest pe care îl facem cu toții