Ce se întâmplă dacă înmoi nucile și migdalele în apă. Trucul pe care puține persoane îl știu
Publicat pe 14.04.2023 la 17:16 Actualizat pe 14.04.2023 la 17:19
Nucile sunt o sursă bună de grăsimi și ne ajută să ne menținem creierul și inima sănătoase. Ele conțin acizi grași esențiali, vitamine, magneziu, zinc, fier, potasiu, însă dacă le consumăm ca atare nu beneficiem în totalitate de nutrienți, iar specialiștii recomandă ca ele să fie înmuiate în apă înainte de a le consuma.
- Ce se întâmplă dacă pui migdalele și nucile în apă
- Iată trucul pe care nu îl știai!
Specialiștii recomandă să ținem migdalele și nucile înmuiate în apă, asta pentru a beneficia de mai mulți nutrienți. Acestea vor fi mai ușor de digerat dacă le vei înmuia înainte în apă, iar nutrienții vor fi mai ușor absorbiți.
Ce se întâmplă dacă pui migdalele și nucile în apă
Hidratarea migdalelor și a nucilor te ajută la producerea de noi enzime și organismul tău va absorbi mai multe vitamine. Atunci când înmuiem aceste semințe în apă acidul fitic va fi îndepărtat și vor avea un gust mai bun.
După ce ai deshidratat nucile și migdalele câteva ore înainte să le consumi este indicat să le usuci în cuptor pentru a preveni mucegaiul. Apa de la ele ar trebui schimbată constant că să nu existe riscul formării mucegaiul.
Cât timp să lași nucile și migdalele înmuiate în apă
Nucile obișnuitele le poți lăsa în apă timp de opt ore sau peste noapte și poți adăuga o linguriță de sare. Migdalele trebuie lăsate peste noapte în apă sărată în jur de 12-24 de ore. Migdalele sunt extrem de sănătoase pentru organism, iar studiile arată că acestea conțin substanțe care ajută părul să fie mai sănătos și să împiedice căderea deoarece conțin magneziu și zinc.
Migdalele conțin mangan care stimulează producția de colagen și împiedică apariția ridurilor, astfel că oferă luminozitatea tenului deoarece conțin și vitamina E. Migdalele sunt potrivite pentru persoanele care vor să slăbească.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci migdale în fiecare zi. Recomandările specialiștilor