Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci usturoi crud! Ce recomandă medicii
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 02.04.2023 la 10:21
Actualizat pe 02.04.2023 la 10:21
Usturoiul conține o mulțime de beneficii și ar trebui inclus în dieta zilnică. Acesta contribuie la sănătatea voastră, prin proprietățile pe care le are, printre care numeroase vitamine și minerale.
- Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci usturoi crud!
- Care sunt recomandările medicilor
Usturoiul este una dintre cele mai consumate legume, fiind inclusă în multe mâncăruri în bucătăria românească și nu numai. El are o mulțime de proprietăți și este considerat un aliment sănătos pe care ar trebui să îl consumăm în mod frecvent. Conține vitamine și minerale, precum vitamina C, B6, mangan, fier și potasiu, luptând împotriva mai multor afecțiuni ale corpului.
El se va consuma crud și o puteți face zilnic pentru a vă bucura de beneficiile pe care le oferă organismului. Luptă împotriva bacteriilor, întărește sistemul imunitar sau reducerea tensiunii arteriale sunt doar câteva dintre aspectele de care vă veți bucura după ce îl veți include în dieta zilnică.
Întărește sistemul imunitar
Usturoiul oferă o aromă deosebită mâncărurilor și este un antioxidant puternic pentru organism. El luptă împotriva bacteriilor și a ciupercilor care pot să apară. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost folosit împotriva cangrenei de către soldați. Tratează infecțiile dificile din corp, unde medicamentele și antibioticele nu-și mai fac efectul.
Inima devine mai sănătoasă
Dacă te confrunți cu probleme de inimă, usturoiul conține o mulțime de beneficii. El reduce homocisteina, un factor în dezvoltarea bolilor de inimă.
Oferă pielii și scalpului o îmbunătățirea
Usturoiul conține proprietăți antifungice și este folosit pentru a trata acneea, anumiți medici consideră că vindecă și mătreața. Încetinește căderea părului datorită compușilor de alicină.
Reduce tensiunea arterială
Un consum regulat de usturoi va reduce tensiunea arterială și previne mai multe probleme de sănătate. Crește producția de hidrogen sulfurat gazos care extinde vasele de sânge, astfel ca sangele va curge mai ușor și nu va mai exista o presiune atât de mare asupra lor.
Reduce inflamația
Proprietățile sale antiinflamatorii luptă împotriva inflamației din corp. Usturoiul conține patru compuși sulfurici diferiți pentru a avea aceste beneficii. Ajută persoanele cu boli autoimune care au fost declanșate de un răspuns inflamator, precum este artrita.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci migdale în fiecare zi. Recomandările specialiștilor