Ce se va întâmpla în organismul tău dacă mănânci ghimbir în fiecare zi. Ce spun specialiștii
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.08.2023 la 23:44
Actualizat pe 10.08.2023 la 23:44
Sigur, există o mulțime de condimente care oferă beneficii mari pentru sănătate, dar este greu de învins ghimbirul, cunoscut pentru numeroasele sale proprietăți benefice. Spre deosebire de alte suplimente alimentare populare, ghimbirul are și un gust senzațional. Află în rândurile de mai jos ce se întâmplă în corpul tău dacă vei consuma zilnic această plantă.
- 7 lucruri care se vor întâmpla cu corpul tău dacă mănânci ghimbir în fiecare zi
- Ce beneficii are pentru sănătate
Motivul pentru care ghimbirul este bun pentru organismul uman este reprezentat de un compus numit gingerol. Această substanță este un antiinflamator, ceea ce înseamnă că ghimbirul poate ameliora durerea. De asemenea, este un antioxidant care neutralizează radicalii liberi din organism. Acest lucru poate reduce riscul de cancer.
Ce se va întâmpla în organismul tău dacă mănânci ghimbir în fiecare zi
Consumul de ghimbir te poate scăpa de boala de reflux gastroesofagian. Refluxul de acid poate apărea în funcție de tipul alimente pe care le cosmuni sau pur și simplu, din cauza anatomiei. Unii oameni sunt expuși unui risc deosebit de mare de a dezvolta BRGE. Ghimbirul este foarte util pentru reducerea acestei boli. Extractul eficient de ghimbir este utilizat în tratamentul bolii de reflux gastroesofagian. Unele cercetări sugerează că administrarea zilnică de ghimbir, fie într-un ceai special, fie în alimente, poate preveni refluxul acid.
Reduce inflamația în întregul corp. Inflamația este un mecanism de apărare util atunci când o parte a corpului are nevoie de izolare pentru a limita deteriorarea altor zone. Prin urmare, persoanele care suferă de inflamație cronică, cum ar fi artrita, pot ameliora această afecțiune din consumul de ghimbir. Aceeași proprietate face ghimbirul util pentru recuperare după toate leziunile, în general.
Ghimbirul a fost studiat de-a lungul anilor și pentru efectele sale asupra celulelor canceroase. Cercetările au arătat că ucide celulele canceroase ovariane mai repede și este mai sigur decât chimioterapia. Aceasta este o veste grozavă, deoarece chimioterapia tinde să provoace, la rândul său, multe probleme de sănătate. De asemenea, s-a descoperit că ghimbirul previne colita și enterita, care este un factor de risc pentru cancerul acestor părți ale corpului.
Ghimbirul nu numai că elimină refluxul de acid și reduce inflamația din intestin. Ghimbirul poate calma, de asemenea, greața. Este un antibiotic natural care poate ucide bacteriile rele care provoacă probleme cu stomacul. Ghimbirul este, de asemenea, util în stimularea salivei, care este o parte integrantă a procesului de digestie. Indiferent dacă suferi de un dezechilibru, dacă ești însărcinată și ai grețuri matinale sau pur și simplu mănânci ceva care, pur și simplu, nu îți face bine, ghimbirul poate fi un adevărat salvator.
Proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului ajută și la tratarea celei mai frecvente afecțiuni de care se plâng oamenii: durerile de cap. Multe remedii fără prescripție medicală pentru dureri de cap sunt de fapt doar antiinflamatoare, nu adevărate analgezice. Ghimbirul este o modalitate naturală de a atinge același obiectiv, dar fără efectele secundare ale substanțelor chimice. De fapt, studiile arată că dacă zilnic consumi ghimbir, poți preveni durerile de cap și chiar migrenele.
Ghimbirul ajută la pierderea kilogramelor în plus
Este dificil să slăbești. Organismul consideră grăsimea stocată ca pe o rezervă de urgență și preferă să nu o ardă. Dieta joacă un rol enorm, dar o mare parte din vina pentru greutatea ta se rezumă și la gene.
Se știe că ghimbirul îți pune în mișcare metabolismul, ceea ce este important, deoarece dieta intensă îl încetinește adesea. Odată ce încetinești metabolismul, este mai probabil să îți recapeți greutatea pe care ai pierdut-o odată ce încetezi să mai respecți o dietă. Așadar, o doză zilnică de ghimbir poate ajuta la prevenirea acestei probleme.
Citește și: Rețetă de pastă de ghimbir cu usturoi. La ce poți să o folosești și cum o prepari