Rețetă de pastă de ghimbir cu usturoi. La ce poți să o folosești și cum o prepari
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 25.05.2023 la 15:22
Actualizat pe 25.05.2023 la 15:22
Puțini au auzit de ea, însă este un preparat foarte delicios și util în bucătărie. Dacă îți dorești să încerci ceva diferit, noi îți prezentăm rețeta de pastă de ghimbir cu usturoi, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente.
- Rețetă de pastă de ghimbir
- Ai nevoie de câteva ingrediente ieftine
Pasta de ghimbir este un preparat foarte întâlnit în India. Românii nu o gătesc foarte des, deoarece puțini știu cât de delicioasă este. Noi îți venim în ajutor să descoperi gustul inconfundabil, astfel că îți prezentăm rețeta de pastă de gimbir cu usturoi, de care te vei îndrăgosti. Această rețetă este alegerea perfectă atunci când vrei să gătești un preparat rapid, cu doar câteva ingrediente.
Cum se prepară pasta de ghimbir cu usturoi
În India se numește ”Adrak Lahsun” și este un preparat important pentru ei, întâlnit în toate restaurantele și la mesele importante. Este o alegere perfectă pentru iubitorii de mâncare picantă, deoarece are o aromă extrem de puternică. De asemenea, poate să fie servită cu o mulțime de preparate sau cu pâine.
Ingrediente
- 300 grame de ghimbir
- 300 grame de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 1 lingură de oțet
- o jumătate de lingură de sare
Mod de preparare
Modul de preparare este foarte timplu. Pentru început, trebuie să cureți ghimbirul și usturoiul. Cele două ingrediente trebuie zdrobite, se adaugă în același bol, iar mai apoi se adaugă sare, oțet și ulei. Toate acestea se amestecă și se obține o pastă omogenă, care se bagă în borcane. Acestea se țin frigider, iar mai apoi se poate consuma.
Cum poți să o mai consumi
În pasta de ghimbir poți să adaugi toate condimentele după propriile gusturi, în funcție de cât de picantă îți dorești să fie. Aceasta poate să fie folosită la condimentarea sosurilor sau în alte tipuri de mâncare. De asemenea, oamenii o mănâncă cu carne de pui sau cu pește prăjit.
Pasta de ghimbir cu usturoi poate să se mențină cu succes la frigider aproximativ două sau trei zile. Dacă îți dorești să gătești o cantitate mai mare și vrei să reziste mai mult, va trebui să nu adaugi oțet și ulei. Acestea se pot adăuga în momentul în care este servită.
Citește și: Rețetă pentru pui chinezesc cu lămâie. Preparatul delicios pentru un prânz în familie