Rețetă pentru pui chinezesc cu lămâie. Preparatul delicios pentru un prânz în familie
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 25.05.2023 la 08:52
Actualizat pe 25.05.2023 la 08:52
Dacă vrei să îți surprinzi familia cu un preparat delicios, puiul chinezesc cu lămâie este alegerea perfectă. Ai nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.
- Rețetă pentru pui chinezesc cu lămâie
- Preparatul delicios pentru un prânz în familie
Puiul chinezesc este o specialitate din Asia, dar se găsește și în bucătăriile românești, în mod frecvent. În ultimi ani, tot mai muți dintre români aleg o dietă mult mai variată și consumă numeroase alimente și preparate din alte culturi. El are o aromă aparte și se gătește în doar câteva minute, având nevoie de puține ingredinente.
Pentru un prânz în familie este ideal, mai ales dacă îl vei combina cu orez sau altă garnitură delicioase. Vei reuși să satisfaci poftele culinare ale tuturor cu acest preparat perfect.
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 80 g amidon
- 80 g făină
- ulei pentru prăjit
Pentru marinată și sos
- 50 ml apa
- 30 ml suc lămâie
- 40 g zahăr tos (sau 60g dacă lămâia este foarte acră)
- 1 lingură vin chinezesc
- 1 lingură sos soia
- pentru finalizat sosul:
- 1 lingură miere
- 2 lingurițe amidon
Pentru decor – optional
- 1 lingură semințe de susan
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie juliene, apoi se presară sare. Separat, într-un castron se pregătește marinara din apă, sucul de la lămâie, zahăr și vin chinezesc.
Se pune carnea în marinată, se amestecă, apoi se lasă în frigider timp de 30 de minute. În acest timp se pregătește wok-ul pentru prăjit, apoi se cerne într-un bol făina cu amidonul și se adaugă puțină sare.
Peste 30 de minute se pun bucățile de pui în făina cu amidon și se acoperă bine. Marinata se păstrează pentru sosul de la final.
În wok se încinge uleiul și se prăjesc bucățile de pui până se rumenesc. Când puiul este gata, se toarnă marinata în care s-a adăugat mierea și amidonul, apoi am amestecat.
Sosul se pune peste carne, iar peste un minut se oprește focul. La final se presară semințe de susan. Se poate consuma alături de orez prăjit, pentru a avea o masă completă și delicioasă.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tartiflette cu brânză reblochon. Preparatul pe care îl poți găti în orice moment al zilei