Cum să slăbești mâncând! Iată câteva idei de combinații pentru fiecare masă care te vor ajuta să pierzi kilogramele acumulate
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.05.2023 la 16:42
Actualizat pe 14.05.2023 la 16:42
De ceva vreme, în multe cafenele și restaurante, pot fi servite unele combinații de mâncare la micul dejun, prânz sau cină, iar acestea se pot prepara extrem de ușor și acasă, și cu un preț redus. Aceste power bowls conțin mulți nutrienți și ingrediente bune pentru sănătate, care te mențin plin de energie pe tot parcursul zilei și unde mai pui că sunt cunoscute că ar ajuta și la săbit.
- Cum să slăbești mâncând
- Câteva idei de combinații pentru fiecare masă
Aceste boluri ce conțin diverse verdețuri, legume crude sau prăjite, fasole, grăsimi sănătoase, proteine precum puiul sau tofu și cereale sănătoase precum quinoa sau orezul brun sunt preferate de tot mai multe persoane pentru că reprezintă o masă plină de nutrienți și excepțional de delicioasă, unde mai pui că te va ajuta și să pierzi în greutate.
Câteva idei de combinații sănătoase pentru fiecare masă
Iată cum vă puteți pregăti un bol care să vă țină de foame și să vă ajute să slăbiți:
1. Alegeți o bază. Fiecare bol trebuie să aibă un ingredient de bază cum ar fi: salată verde, rucola, kale, spanac, orez brun sau quinoa.
2. Adăugați carbohidrați sănătoși, cu amidon. Utilizați aproximativ o jumătate de cană dintr-unul astfel de aliment, sau un amestec de morcovi, sfeclă, cartofi dulci, păstârnac sau dovleac.
3. Puneți legume și fructe. Umpleți o ceașcă de legume sau fructe! Acestea pot fi orice, de la sparanghel aburit sau prăjit, varză, conopidă, castraveți, vinete, roșii, fasole verde, ceapă, ardei, dovlecel! Dacă vreiți să vă preparați un bol pentru micul dejun, puteți adăuga și fructe precum fructele de pădure.
4. Adăugați proteine. Proteina este o parte esențială a unui astfel de bol, deoarece vă va umple și vă va menține sătul pentru mai mult timp, așadar adăugați ouă, pește (somon, ton, cod, creveți, scoici etc.), carne (pui, vită, curcan, porc, miel etc.) sau tofu.
5. Creșteți grăsimile sănătoase. Unele opțiuni excelente pentru grăsimi sănătoase sunt avocado, nucă de cocos, nuci, măsline, semințe, tahini și unturi de nuci.
6. Alegeți un dressing. Câteva opțiuni sunt: o vinegretă balsamică, sos de arahide picant, vinegretă grecească, dressing de chimen lime sau, bineînțeles, vă puteți face propriul amestec.
7. Dacă vă doriți să amplificați aroma preparatului, puteți adăuga ingrediente precum legume fermentate, bulion, salsa, mirodenii și sos iute pentru a da un plus de aromă.
Sfaturi pentru pregătirea unei astfel de mese într-un timp cât mai scurt
1. Planificați o zi de pregătire a mesei. Acest lucru vă permite să anticipați zilele care urmează și să aveți mesele pregătite pentru fiecare zi. În acest fel, nu ești copleșit să faci prânzul dimineața sau să gătești cina seara.
2. Faceți o listă săptămânală cu ce ați vrea să mâncați. Acest lucru vă asigură că știți ce ingrediente veți avea nevoie pentru a vă crea bolurile, ce aveți în frigider și cămară și ce trebuie să cumpărați de la magazinul alimentar.
3. Cumpărați verdeață pre-spălată.
4. Pregătiți, gătiți și porționați. Odată ce știți ce boluri veți face și aveți toate ingredientele, este timpul să pregătiți, gătiți și porționați ingredientele. Organizați frigiderul, congelați resturile și pregătiți tot ce puteți în prealabil pentru săptămână!
Citește și: 10 alimente nesănătoase. De ce nu ar trebui să le mănânci