Orez indian cu creveți. Rețeta este minunată
Publicat pe 31.03.2022 la 16:11 Actualizat pe 31.03.2022 la 16:11
Este un preparat special care nu implică prea mult efort. Perfect pentru atunci când vrei să pregătești o cină romantică sau o masă cu toată familia. Indiferent cine gută din această mâncare indiană se va îndrăgosti pe loc de ea.
- Orezul indian cu creveți este amețitor de gustos
- Se prepară foarte rapid
Dacă te-ai plictisit de mâncărurile obișnuite și ti se par a fi plictisitoare, trebuie să încerci această delicatesă rafinată a bucătăriei indiene. Iată care sunt ingredientele pentru această rețetă.
Ingrediente
20-25 creveți proaspeți (cca 350 gr)
1 ceapa medie
1 lingură rasă pastă de ghimbir și usturoi (sau o bucata de 2 cm ghimbir dat pe răzătoarea mică + 4 căței usturoi striviți)
1/4 lingurița chili pudra
1/2 legătura pătrunjel
5-6 frunze mari mentă
1 lingură ulei
1 lingură unt
sare, piper negru
Orez indian
1 cana de orez basmati
1 1/4 cană apă
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță turmeric
2 cuișoare
2-3 păstăi cardamom verde
1 bucată baton scorțișoară (cca 1 cm)
Mod de preparare
Orezul se spală în mai multe ape până rămâne apa curată pe el, apoi se acoperă cu apă rece și se lasă 30 de minute. Se pune la fiert apa cu sare, cardamon , cuișoare, scorțișoară și turmeric. Când apa a dat în clocot, se adaugă orezul bine scurs. Se dă iar în fiert, la foc mic, se acoperă cu capac și se lasă la fiert încă cinci minute.
Apoi se ridică capacul, se așază un prosop pe oală, iar apoi se la loc capacul. Se stinge focul și se lasă orezul să se facă la abur pentru 15 minute. După acest timp, se iau condimentele din orez.
Într-o tigaie se încinge uleiul și se pune la călit ceapa tocată mărunt timp de zece minute. Se adaugă pasta de ghimbir , usturoi și chilli și se călește încă un minut. Adăugați creveții, sare si piper măcinat si amestecați să se acopere de ingredientele din tigaie. Sotați-i doar până-si schimbă culoarea în roz pe ambele părți (cca 2 minute). Se adaugă untul si verdețurile tocate fin și sotați încă 1 minut. Acum se pune orezul peste creveți si amestecați pană totul se amestecă foarte bine. Gustați de sare. Opriți focul și acoperiți tigaia. Lăsați să stea 5 minute. Poftă bună!