Rețeta tradițională de fasole bătută cu ceapă și usturoi. Este delicioasă
Publicat pe 31.03.2022 la 12:27 Actualizat pe 31.03.2022 la 12:39
Fasolea bătută cu ceapă și usturoi este o rețetă tradițională de post. Este perfectă pentru această perioadă, deoarece ne aflăm în postul Paștelui și avem nevoie de cât mai multe idei de mâncăruri delicioase, dar adecvate.
- Fasolea bătută de post este un preparat tradițional gustos
- Se prepară simplu și rapid
Fasolea bătută cu ceapă și usturoi este un preparat sățios și gustos. Toată lumea îl adoră. Există însă, și un mic secret. Ca fasolea să iasă bine și să fiarbă cum trebuie, trebuie lăsată la înmuiat din timp. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă.
Ingrediente
500 grame fasole uscata
4-5 cepe
4 linguri de ulei de floarea-soarelui
o jumătate de căpățână de usturoi
2 linguri bulion
sare
piper
Mod de preparare
Fasolea se lasă la înmuiat peste noapte sau dacă nu aveți să faceți acest lucru, este în regulă și cu câteva ore înainte de a o prepara. Apoi se fierbe foarte bine în 2-3 ape (apa trebuie sa fie calda, nu rece!). În ultima apă, se lasă la fiert atât cât este nevoie. După ce fasolea este fiartă bine, se scurge de apă, iar apoi se dă pasează cu un blender.
Ceapa se taie julien și se pun la călit în tigaie. După ce ceapa este călită, se adaugă și pasta de tomate/bulionul și se amestecă bine. Jumătate din cantitatea de ceapa călită plus usturoiul pisat se freacă bine cu fasolea pasată. Aceasta trebuie sa se umfle si să se omogenizeze bine. Ceapa nu se scurge de ulei pentru ca fasolea să iasă mai pufoasă. Se pune sare și piper după gust , se pune într-un vas și se acoperă fasolea cu ceapa călită rămasă.