Ce sunt superalimentele. Lista mâncărurilor pline de nutrienți

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.02.2025 la 16:27
Actualizat pe 28.02.2025 la 16:27
Superalimentele sunt alimentele care sunt extrem de bogate în substanțele nutritive esențiale; aceste alimente pot oferi o concentrație ridicată de un anumit nutrient sau o varietate de nutrienți benefici.
- Superalimentele sunt alimentele care sunt extrem de bogate în substanțele nutritive esențiale
- Lista mâncărurilor pline de nutrienți
Dieteticianul înregistrat Caroline Thomason explică pentru o publicație străină că un aliment care furnizează antioxidanți în mod excelent ar putea fi considerat un superaliment dacă este rar sau dificil de găsit într-o dietă obişnuite.
Ce sunt superalimentele. Lista mâncărurilor pline de nutrienți
Superalimentele oferă mese combinate de vitamine, minerale și antioxidanți. Aceste mese se integrează perfect în stilul de viață sănătos pentru stimularea imunității și pentru înlăturarea bolilor cronice.
Aceste alimente se consumă foarte mult pentru că dispun de nutrienți necesari, proveniți din plante și proteine. Superalimentele sunt, de obicei, de proveniență vegetală, însă unele produse de origine animală se regăsesc în această dietă.
Cele mai consumate superalimente în ultima perioadă sunt:
Afinele: Conțin cel mai mare procent de antioxidanți care susțin sănătatea creierului, în special antociani, iar inflamația diminuează.
Kale: O frunză verde în cantitate mare de proteine, cu vitaminele A, C, K, dar și fibre și calciu.
Somonul, avocado și sparanghelul, considerate superalimente
Somon: Excepțională sursă de acizi grași omega 3 care sunt foarte buni pentru inimă și reduc inflamația.
Semințe de chia: Surse de fibre, proteine, omega 3 și perfecte pentru digestie și sănătatea inimii.
Avocado: Un tip de superaliment ales din cauza conținutului crescut de grăsimi sănătoase, mononesaturate, potasiu și fibre care protejează inima și îmbunătățesc digestia.
Sparanghel: O excelentă sursă de fier, acid folic și vitamine.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei zilnic vitamina K2. Alimentele în care o găsești