Ce trebuie să alegi dintre oțetul de orez brun și oțetul de mere. La ce preparate trebuie să le folosești
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.10.2023 la 08:42
Actualizat pe 23.10.2023 la 08:42
Ambele ingrediente sunt foarte utile pentru bucătărie, atât pentru gătit, cât și în alte scopuri. Gospodinele folosesc mereu oțetul de orez brun și oțetul de mere, iar întrebarea care apare pe buzele tuturor este: când trebuie folosite? Iată tot ce trebuie să știi despre aceste două ingrediente și la ce preparate trebuie să le folosești corect.
- Cum se foloesc corect cele două ingrediente
- Tot ce trebuie să știi despre ele
Atât oțetul de orez brun, cât și oțetul de mere sunt la fel de delicioase și aromate pentru a le folosi în bucătăria ta. Sunt ingrediente utile atât pentru gătit, cât și pentru alte treburi prin casă.
Au o cantitate considerabilă de nutrienți și suficiente beneficii încât să îți atragă atenția să le folosești mai des. Deși apar peste tot și sunt pe rafturile fiecărui magazin, puțină lume știe să le folosească corect.
Ce trebuie să alegi dintre oțetul de orez brun și oțetul de mere
Oțetul de orez brun este un ingredient ideal atunci când îți dorești ca preparatul tău să aibă o aromă intensă. Acest ingredient este obținut din orezul brun fermentat, astfel că are un gust dulce, cu aromă de nucă. Din acest motiv este util pentru preparate asiatice, cum ar fi pui sau tofu, la care trebuie să te aștepți să aibă o aromă ușuor dulce.
La polul opus se află oțetul de mere. Acest ingredient este obținut din suc de mere fermentat, ceea ce face ca el să aiba o aromă picantă, cu o notă fructată. Astfel este folosit pentru preparate cu arome picante, dar și în grădină.
Acesta este ideal pentru salate, cartofi sau legume. Oțetul de mere nu este potrivit pentru carne sau fripturi, astfel că trebuie să îl tai de pe listă din acest punct de vedere.
Ce beneficii au cele două ingrediente
Atât oțetul de mere, cât și cel de orez brun au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Atât adăugate în alte preparate, cât și folosite pentru tratarea unor afecțiuni, cele două își fac treaba impecabil.
Așadar, este important de știut că oțetul de mere ajută la reglarea digestiei și buna funcționare a intestinelor. De asemenea, combate constipația și reface mucoasa colonului. Este foarte benefic pentru persoanele care își doresc o piele strălucitoare și reglează nivelul glicemiei, mai ales în cazul persoanelor care au neapărată nevoie de acest lucru.
La rândul său, oțetul de orez brun este benefic pentru combaterea oboselii, creșterea imunității și îmbunătățirea sănătății inimii. De asemenea, este foarte util pentru persoanele care vor să piardă în greutate, deoarece ține kilogramele sunt control.
Citește și: Unde se păstrează uleiul și oțetul. Mulți români fac o mare greșeală