Ce trebuie să faci cu ouăle după ce au fost fierte, de fapt. De ce nu este bine să le pui în apă rece
Publicat pe 26.01.2024 la 19:47 Actualizat pe 26.01.2024 la 19:47
Ouăle sunt unul dintre cele mai populare alimente din întreaga lume la micul dejun. Când vine vorba de nutriție, ouăle reprezintă un pachet complet, deoarece conțin toți nutrienții. Un ou conține aproximativ 72 de calorii, 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3. Puțini știu, însă, iată ce trebuie să faci cu ouăle după ce au fost fierte. De ce nu este bine să le pui în apă rece?
- Cum se fierbe corect un ou
- De ce nu este bine să îl pui în apă rece
Ouăle sunt unul dintre cele mai populare alimente din întreaga lume la micul dejun. Când vine vorba de nutriție, ouăle reprezintă un pachet complet, deoarece conțin toți nutrienții.
Un ou conține aproximativ 72 de calorii, 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3. Ou fiert sau omletă, avceasta este întrebarea ce stă pe buzele tuturor. Iată sfatul specialiștilor!
Cum se fierbe corect un ou
Pentru că oul este nelipsit din meniul de la micul dejun al multora dintre noi, este bine de știut cum se procedează atunci când îl fierbem.
În acest fel, specialiștii susțin că este un aliment foarte sănătos și sățios, așa că îl putem consuma zi de zi.
Poate și vouă vi s-a întâmplat ca ouăle pe care le-ați fiert să nu iasă așa cum v-ați dorit. Acesta este și motivul pentru care bucătarii experți vin cu sfaturi prețioase în acest sens.
În acest fel, ouăle nu se fierb în apă rece, ci în apă fierbinte. Astfel, ele trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a nu risca să se crape în timpul fierberii.
Mai mult decât atât, pentru ca albușul să fie tare și gălbenușul moale, ouăle trebuie lăsate 6 minute la fiert în apă fierbinte.
În schimb, în cazul în care doriți un ou moale, 3-4 minute maxim. De asemenea, un alt lucru important este că timpul de fierbere se măsoară doar în momentul în care apa a început să fiarbă.
Foarte mulți dintre bucătari adaugă sare în apa în care fierb ouăle, lucru ajută la prevenirea crăpării cojii de ou.
Unde trebuie ţinute ouăle pentru a rezista mai mult
Și asta nu este tot. Un alt expert a vorbit, de curând, despre locul de depozitare al oualelor. Așadar, soecialistul a explicat ce trebuie să facă fiecare gospodină, dacă vrea că ouăle să reziste mai mult.
Depozitarea oualelor poate fi diferită. Știm că, în Statele Unite ale Americii, majoritatea păstrează ouăle în frigider, în timp ce în Marea Britanie, cel mai probabil le vei vedea așezate frumos pe blatul din bucătărie sau într-un vas de bucătărie, pe masă de lucru, nicidecum în frigider, așa cum procedează mulți dintre români.
CITEȘTE ȘI: Cât timp pot fi păstrate ouăle fierte în frigider. Modul ideal în care să le depozitezi