Cea mai bună salată orientală, după o rețetă foarte simplă
Publicat pe 09.03.2021 la 23:51 Actualizat pe 09.03.2021 la 23:51
Multitudinea de salate existente ne fac să fim tot mai tentați în legătură cu ele, însă una dintre cele mai irezistibile este chiar celebra salată orientală. Multe femeie se chinuie să le iasă acest preparat ca la carte, dar nu mai bine ar apela la cea mai simplă metodă? Iată rețeta de salată orientală rapidă și ușoară, mereu la îndemână!
- Rețetă rapidă de salată orientală
- Cum să o faci ca la carte, simplu și în puțin timp
Cu toții ne aducem aminte salatele preparate de mamele noastre, din puține ingrediente, dar care alăturate, dau un gust minunat. Nu toată lumea este fan salată orientală, mai ales când văd câtă ceapă este folistă, sau poate mirosul puternic îi face să fie reticenți, însă după ce este consumat, preparatul va deveni rapid unul dintre cele de bază de pe o masă de sărbătoare.
Rețeta pentru cea mai bună salată orientală
Ingrediente
500 gr cartofi
3 ouă
100 gr măsline
1 ceapă roșie
sare, piper
ulei, oțet
Mod de preparare
Se fierb cartofii în coajă, îi lăsăm să se racească și apoi se curăță. Se fierb ouăle și se curăță. Se taie cartofii și ouăle cuburi și se adaugă într-un bol. Se adaugă măslinele, fie ele ăntreți, fie tăiate, dar și ceapa roșie, tăiată fideluță. Se pune ulei și oțet după gust și se adaugă sare și piper.
Trucuri pentru cea mai bună salată orientală
Este foarte important să știi ce ingrediente să alegi pentru ca salata ta orientală să fie delicioasă. Pentru ca legumele să nu se sfărâme, este ideal să folosești cartofi albi, să îi fierbi suficient, adicât atât cât să intre ușor furculița în ei.
De asemeena, dacă iubești salata orientală, dar mirosul de ceapă o face să pară respingătoare, poți fierbe leguma puțin în oțet înainte de a aduga restul ingredientelor în bol. Este, de asemenea, indicat să folosești măsline negre fără sâmburi pentur a nu te chinui prea tare să înlături sâmburii din aceasta.
Este recomandat să nu folosești ulei de măsline în salata orientală, ci ulei de floarea soarelui, pentru că gusturile, și așa puternice, nu trebuie să fie chiar atât de...orientale.
Care e originea salatei orientale
Deși numele acestui preparat ne-ar face să ne gândim că provine din Orient, aparențele au, de fapt, altă însemnătate. Cartoful a fost adus în Europa de către spanioli, neavând nici o legătură cu zona asiatică a lumii. Astfel, salata orientală este un preparat exclusiv românesc, care a reușit să se răspândească în toate colțurile planetei.
Citește și: VIDEO / Nu ştii ce să mai faci de post? Nicoleta Luciu îţi dezvăluie o reţetă inedită pentru Săptămâna Mare