Ceaiurile care te scapă de greață! De ce este bine să le consumi des
Publicat pe 01.02.2024 la 10:17 Actualizat pe 01.02.2024 la 10:17
Te confrunți cu o senzație de greață și nu știi ce să faci? Iată câteva ceaiuri care te vor ajuta să scapi de starea de rău. De ce estee bine să le consumi des. Motivele pentru care sunt recomandate de specialiști.
- Ceaiurile care te scapă de senzația de greață
- De ce le recomandă specialiștii
Senzația de greață, însoțită de disconfort stomacal și posibile vărsături, poate fi tratată eficient acasă cu ajutorul unor remedii naturale, iar ceaiurile care îți pot fi de ajutor.
Ceaiurile care te scapă de senzația de greață
Cu aroma sa dulce și recunoscut pentru gustul său distinct, ceaiul de mușețel este un aliat de încredere împotriva senzației de greață. Acesta relaxează mușchii tubului digestiv, oferind alinare în cazul răului de mișcare, senzației de greață, vărsăturilor, gazelor și indigestiei.
Combinația de arome dulci și citrice din ceaiul de lămâie cu miere este nu doar delicioasă, ci și eficientă în ameliorarea senzației de greață. Mierea echilibrează aciditatea lămâii și oferă proprietăți antibacteriene, protejându-te împotriva infecțiilor digestive neplăcute.
Cu o aromă plăcută, ceaiul de fenicul este un remediu natural pentru dureri, diaree și constipație. Acesta poate contribui, de asemenea, la atenuarea senzației de slăbiciune.
Ceaiul de lemn dulce, folosit adesea în medicina tradițională, este eficient în tratarea tulburărilor digestive. Se adaugă la lista de opțiuni pentru a scăpa de senzația de greață.
Infuzia pe bază de plante, obținută din rădăcina de ghimbir, este cunoscută pentru capacitatea sa de a ameliora senzația de greață și vărsăturile, induse de diverse afecțiuni, chimioterapie, medicamente sau intervenții chirurgicale.
Unul dintre cele mai populare ceaiuri pentru tratarea durerilor de stomac și a senzației de greață, ceaiul de mentă poate aduce alinare și după o intervenție chirurgicală. Uleiul de mentă din compoziție contribuie la reducerea durerii și relaxarea mușchilor tractului digestiv.
De ce e bine să bei ceai de cimbrișor
Cimbrișorul, denumit și "iarba duhului" sau "antibioticul săracului", capătă din ce în ce mai multă apreciere în farmacia naturii, datorită beneficiilor sale complexe asupra sănătății fizice și psihice. Recunoscut pentru calitățile sale revitalizante și vindecătoare, acesta este adesea recomandat de către medici și apreciat pentru acțiunile sale asupra organismului.
Considerat încă din Evul Mediu o plantă datatoare de vitejie, cimbrișorul primește denumirea de "iarba duhului" pentru capacitatea sa de a revitaliza trupul, de a conferi curaj inimii și de a aduce bucurie sufletului.
Ceaiul obținut din cimbrișor este recunoscut pentru multiplele sale beneficii. În antichitate, în Roma, cimbrișorul era nelipsit din amestecurile descântătoarelor, fiind apreciat pentru puterea sa de a stârni stări de beatitudine și iubire.
Eficiența ceaiului de cimbrișor în tratarea diverselor afecțiuni este dovedită. Printre beneficiile sale se numără ameliorarea afecțiunilor respiratorii precum laringitele, traheitele, gripele, bronșitele și infecțiile respiratorii, inclusiv a tuberculozei, datorită uleiului eteric conținut. De asemenea, această licoare delicioasă calmează spasmele căilor respiratorii, stimulează pofta de mâncare și este utilă în tratarea unor probleme digestive precum enterocolitele, enteritele, durerile de stomac, constipația și aerofagia.
Citește și: Ceaiurile care ameliorează arsurile gastrice. Remedii naturale care calmează simptomele