Cele mai bune ceaiuri pentru stomac. Sunt ideale după mesele bogate de 1 Mai
Publicat pe 01.05.2024 la 22:30 Actualizat pe 29.04.2024 la 15:58
Românii obișnuiesc să profite din plin de orice sărbătoare, iar 1 Mai nu are farmec fără grătare și mese pline cu mâncare. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru stomac. Acestea sunt ideale împotriva durerilor și a constipației.
- Ceaiuri bune pentru stomac
- Sunt perfecte după mesele bogate
După mesele bogate de 1 Mai, preocuparea pentru starea stomacului devine o prioritate. Pentru cei care doresc să se relaxeze și să își protejeze sănătatea după un festin culinar, ceaiurile pot deveni un aliat de încredere.
Ceaiuri bune pentru stomac
Rapid și ușor de preparat, ceaiul de mentă este un remediu la îndemână pentru simptomele de disconfort stomacal. Studiile arată că menta relaxează mușchii peretelui intestinal, contribuind la ameliorarea durerilor stomacale. Se recomandă consumul a 1-2 căni de ceai de mentă dimineața și seara.
Ghimbirul ajută la remedierea gazelor, balonării, crampelor și a indigestiei, care pot cauza dureri de stomac. Acest remediu este eficient în tratarea problemelor stomacale, inclusiv a durerilor și a grețurilor.
Pentru preparare, decojiți rădăcina de ghimbir, adăugați-o în apă clocotită și lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Se recomandă consumul a aproximativ 2 căni de ceai de ghimbir pe zi, îndulcit cu puțină zeamă de lămâie și o linguriță de miere.
Alte beneficii pentru sănătate
Recunoscut pentru proprietățile sale linistitoare, ceaiul de mușețel calmează durerile asociate arsurilor stomacale. Acest ceai are proprietăți carminative, care reduc senzațiile de gaze și balonare, și poate atenua durerile cauzate de crampele stomacale.
De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la calmarea afecțiunilor stomacului, inclusiv a sindromului colonului iritabil.
Acest ceai, preparat din planta Ocimum tenuflorum, cunoscut sub numele de ceai tulsi, are capacitatea de a reduce aciditatea din stomac și de a proteja mucoasa tractului digestiv. Studiile au arătat că frunzele de busuioc pot combate ulcerele gastrice și pot ameliora disconfortul sever și tulburările sistemului digestiv.
Citește și: De ce e bine să bei ceai cu semințe de schinduf. 5 beneficii uimitoare pentru sănătate