ÎNTREBAREA ZILEI: Cine a inventat hainele şi care a fost adevăratul motiv?

Cine a inventat hainele şi care a fost adevăratul motiv? © Foto simbol Pixabay

În general, oamenii cred că hainele au fost inventate din nevoia strămoşilor de a se proteja de frig sau de soare. Însă, au existat triburi sau socieţi unde oamenii au trăit toată viaţa, complet goi. Astfel, îmbrăcămintea înseamnă că nu este vitală pentru supravieţuire. Care este adevărul de fapt?

Nu se poate şti momentul exact în care strămoşii noştri au început să poarte blănuri şi piei de animale. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că, în urmă cu 170.000 de ani, oamenii ar fi purtat primele blănuri. 

„Este posibil să fi început să purtăm haine pentru a compensa pierderea blănii”, afirmă cercetătorul Ian Gilligan de la Universitatea din Sydney din Australia. Şi astfel ar putea ieşi la iveală şi adevăratul motiv pentru care strămoşii au "inventat" hainele. 

Într-un studiu publicat în anul 2012 și efectuat în Țara Galilor, s-a estimat că neandertalii acopereau cu blănuri o suprafață de corp de aproximativ 70-80% pentru a face față gerului. Hainele alese erau mantale simple de blană, scrie shtiu.ro.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro