Ciorbă prea sărată? Ce poți face dacă ai pus prea multă sare în mâncare
Publicat pe 28.11.2022 la 14:06 Actualizat pe 28.11.2022 la 14:06
Din neatenție, poate ți s-a întâmplat să pui mai multă sare în anumite preparate. Chiar dacă acest condiment a fost pus la începutul pregătirii preparatului, sau la final, poți repara "greșeala". Există o mulțime de trucuri cu care vei reuși să îndulcești mâncarea prea sărată.
- Ciorbă prea sărată?
- Ce poți face dacă ai pus prea multă sare în mâncare
Sarea este unul dintre consimentele care dau gust preparatelor. Însă, pusă într-o cantitate mai mare decât trebuie, aceasta va strica mâncarea, făcând-o astfel mult prea sărată.
Ce faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare
Diluează cu apă
Dacă, din neatenție, ai pus prea multă sare într-o mâncare cu sos sau cu zeamă, cea mai bună soluţie este să mai pui nişte apă rece. Poți adăuga treptat, în funcţie de cantitatea de preparat. Fierbe, apoi mâncarea.
Adaugă avocado
Dacă ai pus prea multă sare, poţi pune orice alt ingredient gras. Ai variante precum avocado, smântână, lapte de cocos, ricotta.
Pune un ingredient acid
Zeama de lămâie, muştarul de Dijon, oţetul de vin alb sau orice alt ingredient acid pot masca gustul mult prea sărat. Trebuie să adaugi o cantitate mică din aceste produse.
Adaugă un ingredient bogat în amidon
Alt truc cu care poți rezolva această problemă sunt ingredientele de tip orez, ovăz, quinoa, couscous sau paste. Acestea absorb sarea ca un burete. Poți încerca și cartofii.
Spală ingredientele
Dacă vrei să scapi de gustul sărat al preparatelor alimentare, poți spăla legumele sau carnea şi să le pui înapoi în mâncare.
Cum poți să “dregi” o ciorbă prea sărată
Cea mai simplă metodă cu care poți desăra o ciorbă este să adăugați o pungă cu orez. Puteți pune orezul într-o pungă de tifon, astfel acesta absorbând excesul de sare. Mai mult decât atât, excesul de sare poate fi absorbit de cartofi. Adăugați câțiva cartofi cruzi în oală și fierbeți aproximativ 5 minute, după care îi scoateți.
O altă variantă este făina. Aceasta, la fel că orezul, se pune într-o pungă de tifon și se lasă în apă. Însă, din cauza acesteia, supa va deveni tulbure.
Cum poți să repari o friptură prea sărată
Putem îndepărtă sarea de pe carne adăugând un sos din făină fără sare sau un sos din unt. Acest truc se face la înăbușirea cărnii sau în momentul în care mâncarea este servită.
Totuși, în cazul cărnii tocate puteți adăuga puțin orez fiert.
CITEȘTE ȘI: Când trebuie să pui, de fapt, sarea în ciorbă. Majoritatea oamenilor fac o greșeală uriașă