ÎNTREBAREA ZILEI: Știi care sunt utilizările mai puțini știute ale cojilor de ouă?
Publicat pe 24.05.2019 la 09:52 Actualizat pe 24.05.2019 la 10:01
Le folosim la multe preparate, însă puțină lume știe că și cojile pot fi utilizate în alte scopuri. Acesta au un conținut ridicat de calciu și au beneficii la care nici nu te-ai fi gândit.
Le folosim la multe preparate, însă puțină lume știe că și cojile pot fi utilizate în alte scopuri. Acesta au un conținut ridicat de calciu și au beneficii la care nici nu te-ai fi gândit.
În primul rând, poți îndulci cafeaua cu acestea. Coaja de ou se tasează bine și se adaugă în cafea, aceasta omogenizându-se cu zațul. Astfel cafeaua va deveni mai dulce.
Coaja de ou se folosește și pentru a trata iritațiile pielii. Pune coaja de la un ou într-un pahar în care ai pus oteț și lasă până se dizolvă. Amestecul se aplică direct pe piele, cu ajutorul unui disc de vată.
Poți folosi coaja de ou și pentru a curăța vasele murdare. Macină câteva coji de ou și amestecă cu detergent de vase. Acestea vor deveni mai curate și mai strălucitoare ca oricând.
A.C.