Cum cureți corect grătarele de la aragaz. Trucul folosit de cele mai pricepute gospodine
Publicat pe 27.04.2023 la 20:45 Actualizat pe 27.04.2023 la 20:45
Fără doar și poate, pentru o gospodină nimic nu se compară cu satisfacția momentului în care familia ei se bucură de preparatele pe care le-a gătit. Multe femei sunt pasionate de gătit, însă bineînțeles că nu sunt entuziasmate de curățenia de după. Iată cum trebuie să procedezi dacă îți dorești să cureți corect grătarele de la aragaz. Explicații, pas cu pas.
- Metoda prin care poți curăța corect grătarele de la aragaz
- Ce trebuie să faci, pas cu pas
Nu este pentru nimeni un secret faptul că multe gospodine folosesc trucuri atunci când vine vorba de gătit, curățenie, grădinărit și chiar frumusețe. Orice femeie știe cât de importantă este curățenia după gătit, așa că bineînțeles că trebuie să fie foarte atente când vine vorba de aragaz.
Metoda prin care poți curăța corect grătarele de la aragaz
De cele mai multe ori, grătarele de la aragaz sunt pline de mâncare și grăsime. Poți curăța totul, cu ușurință, datorită amoniacului. Trebuie să fii foarte atentă la toți pașii dacă vrei să te bucuri de rezultatele dorite.
Pentru început, trebuie să precizăm faptul că aveți nevoie de pungi pentru sandvișuri cu sigiliu. Pune o lingură de amoniac în pungă, iar ulterior introduceți un grătat. Acesta nu trebuie să fie băgat în soluție, asta pentru că treaba va fi „rezolvată” de vaporii acesteia.
Cu atât mai mult, este important să știți că trebuie să lăsați totul așa peste noapte, iar a doua zi vei rămâne surprinsă să vezi că ai scăpat de murdărie, dar și de mirosul neplăcut. Pentru a evita orice fel de situație, este recomandat să purtați mănuși atunci când vă ocupați de curățenie.
Cum scapi de arsura de pe aragaz
Arsura de pe aragaz este un coșmar pentru orice gospodină! Dacă vrei ca acesta să arate ca nou, trebuie să încerci acest truc, pentru că ai șanse să îți fie de mare ajutor și să te scape definitiv de această problemă.
Tot ce trebuie să faci, pentru început, este să amesteci praf de copt cu pastă de dinți și detergent de vase. După ce s-a omogenizat totul, șterge bine aragazul și lasă la înmuiat timp de aproximativ trei ore.
Ulterior, curăță cu ajutorul unui burete, iar apoi șterge zona cu o cârpă ucată. Dacă vrei să îl cureți și în zonele mai puțin „accesibile” poți folosi o periuță de dinți.
Citește și: Cum să cureți cuptorul cu un bol cu apă și lămâie. Trucul care te ajută să economisești timp și bani