Ingredientul cu care să înlocuiești amoniacul din prăjituri. Trucul ideal folosit de gospodine în bucătărie
Publicat pe 14.01.2023 la 16:34 Actualizat pe 14.01.2023 la 16:58
Amoniacul face minuni de fiecare dată în preparatele gospodinelor, însă noi îți prezentăm cu ce alt ingredient genial poate fi înlocuit. Amoniacul s-a folosit încă din trecut înaintea prafului de copt, dar și a bicarbonatului de sodiu și este genial este bun pentru aluat. Iată cu ce poate fi înlocuit!
- Cu ce să înlocuiești amoniacul din prăjituri
- Iată trucul pe care puține persoane îl știu!
Dacă ești un iubitor de prăjituri cu siguranță trebuie să știi cu ce poate fi înlocuit amoniacul în prăjituri. Amoniacul poate fi folosit ca agent de fermentare a alimentelor, și este folosit pentru aluaturi cum ar fi pâinea, clătitele, biscuiții și prăjituri
Ingredientul cu care să înlocuiești amoniacul din prăjituri
Mai multe gospodine apelează la diferite trucuri pentru a înlocui amoniacul din prăjituri, așa că dacă vrei să gătești diferite preparate delicioase, noi îți prezentăm cu ingredientul genial care îl poate înlocui în preparate.
Unul dintre ele este praful de copt, însă ingredientul minune care te va ajuta este bicarbonatul de sodiu. Gospodinele recomandă atunci că nu folosiți amoniac să puneți în prăjituri bicarbonatul de sodiu deoarece este mult mai puternic.
Ce preparate necesită amoniacul
Gospodinele folosesc amoniac în prepararea prăjiturilor și a fursecurile lor, asta deoarece produsele de patiserie necesită un agent de fermentare, iar acest ingredient fac ca preparatele să crească. Pentru prăjituri se mai folosesc și bicarbonatul de sodiu și praful de copt.
Ingredientul genial pe care îl poți folosi în prăjituri în locul amoniacul este bicarbonatul de sodiu, însă acesta trebuie stins în oțet sau în zeamă de lămâie pentru a fi folosit în preparatele tale care vor avea un gust delicios.
Citește și: Rețetă de negresă cu gem. Un desert delicios pentru întreaga familie