Cum faci ca mușcatele să fie pline de flori toamna. Trucuri care te vor ajuta să ai grijă de ele
Publicat pe 29.09.2022 la 16:52 Actualizat pe 29.09.2022 la 16:52
Toamna, în sezonul rece, grădinarii fac tot posibilul să păstreze florile înflorite și mereu frumoase. Ei bine, dacă și tu ai mușcate acasă și vrei să ai grijă de ele ca să nu moară în sezonul rece, atunci urmează câteva sfaturi utile folosite de cei mai desăvârșiți grădinari. Iată cum să faci ca mușcatele să fie pline de flori toamna!
- Cum să ai grijă de mușcate ca să fie pline de flori toamna
- Trucurile ușoare care te vor ajuta
Dacă și tu îți dorești ca mușcatele tale să fie înflorite atât toamna, în sezonul rece, cât și vara, atunci urmează câteva trucuri speciale folosite doar de cei mai desăvârșiți grădinari. Iată cum să ai grijă de mușcate chiar la tine acasă, fără să cumperi soluții specifice din magazine pentru ele!
Cum să ai grijă de mușcate ca să fie pline de flori toamna
În sezonul rece, mușcatele trec prin diverse transformări. Atâta timp cât ele trec prin transformări, gospodinele trebuie să aibă mare grijă să le îngrijească cu atenție, căci acestea se pot ofili imediat.
Toamna este important să renunțați la fertilizare și să nu la administrați îngrășământ atunci când ele urmează să intre în repaus. De altfel, este extrem de important să curățați florile, frunzele, dar și lăstarii bolnavi sau uscați, apoi să aveți grijă mare de pământul acestora, căci de acolo înfloresc frumos florile. Pentru o foarte bună aerare, folosiți un bețișor, dar aveți mare grijă să nu răniți rădăcinile. După ce afară se vor înregistra temperaturi de 5 grade Celsius sau mai puțin, mușcatele trebuie ținute în spații protejate.
În acest sezon este important să răriți udările mușcatelor înainte de a le schimba mediul, asta pentru că pământul de la suprafață trebuie să se usuce foarte bine. În caz contrat, rădăcinile pot putrezi.
Pe de o altă parte, tot toamna este timpul să scurtați la jumătate lăstarii mușcatelor care se află în ghivece. După ce ați terminat acest proces, puneți florile în camera unde aveți de gând să le lăsați peste iarnă. Dacă vremea este mai blândă, puteți să amânați pentru începutul lunii noiembrie scurtarea lăstarilor și să introduceți mușcatele în casă.
Alte sfaturi utile pentru îngrijirea mușcatelor
Alte sfaturi utile pentru îngrijirea mușcatelor toamna sunt următoarele:
-atunci când cumpărați o mușcată este important să o alegeți pe aceea de talie mică, căci cele de talie mare ating chiar și înălțimi de 80-100 de centimetri;
-cumpărați întotdeauna mușcate sănătoase, fără să aibă urme de boală sau frunze uscate;
-mutați mușcatele cumpărate în ghivece spațioase sau jardiniere, care au orificii care ajută la scurgerea apei;
-creșteți mușcatele în amestecuri îmbogățite în nisip și turbă sau în pământ de grădină;
-în sezonul cald împrospătați pământul mușcatelor.
Citește și: Trei flori în ghiveci pe care e bine să le ai toamna în casă. Aduc prosperitate, bani și sănătate