Cum îngrijești corect magnoliile din curte, pentru a avea flori superbe! Trucul folosit de grădinarii profesioniști

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 02.04.2025 la 18:00
Actualizat pe 02.04.2025 la 18:00
A sosit perioada potrivită pentru plantarea magnoliilor. Pe cât de frumoase sunt, pe atât de greu de îngrijit pot deveni. Este nevoie de câteva trucuri folosite de grădinarii pricepuți pentru a te asigura că magnoliile din curtea ta vor avea flori superbe și bogate.

Magnoliile trebuie să fie fertilizate corect.
Profimedia
- Ce să adaugi la rădăcina magnoliilor pentru a avea flori bogate
- Cele mai bune sfaturi pentru grădinărit
Magnoliile sunt printre cele mai îndrăgite flori, mai ales de către femei. Se găsesc în mai multe culori și arată perfect în grădina ta. Unele magnolii au multe flori, iar altele mai puține, iar acest lucru depinde de îngrijirea pe care le-o oferi.
Cum îngrijești corect magnoliile din curte
Aceste flori schimbă cu totul modul în care arată grădina ta. Magnoliile se plantează în câteva perioade ale anului, astfel încât să te bucuri de flori superbe în sezonul cald. Cel mai potrivit moment este primăvara, după ce vremea începe să se încălzească. Dacăî te-ai hotărât prea târziu, poți să le plantezi și vara.
Însă, nu este suficient doar să le sădești în pământ, pentru că au nevoie o fertilizare corespunzătoare. Grădinarii profesioniști folosesc mai multe trucuri, printre care și îngrășămintele multicomponente.
Grădinarii pun în jurul copacului ace de pin sau scoarță de pin, pentru o fertilizare mai bună. Compostul acid este, de asemenea, foarte util pentru îngrijirea magnoliei.
De câte ori se îngrijește magnolia
Magnoliile necesită o atenție sporită, însă partea bună este că este suficient să le îngrijești atunci când le plantezi. O fertilizare bună încă de la început îți asigură flori mari și frumoase pe tot parcursul sezonului cald.
Copacii trebuie neapărat plantați în locuri unde au parte de mult soare și unde poate avea parte de un sol fertil. Acestea se udă de două sau trei ori pe săptămână.
Citește și: Ce semnificație au magnoliile. Detalii neștiute despre cele mai îndrăgite flori de primăvară