Cum poți să păstrezi zahărul ca să nu se întărească. Metoda cu care alimentul rezistă chiar şi 8 ani
Publicat pe 20.09.2022 la 20:11 Actualizat pe 20.09.2022 la 22:08
Zahărul este unul dintre cele mai cumpărate alimente. Acesta ofera gust preparatelor, mai ales deserturilor si prajoitorilor, insa poat efi folosit si la preparatele sarate. Acest produs este ușor de depozitat și si poate rezista multi ani de la achizitionarea sa. Insa, acest lucru este valabil doar in momentul in care se respecta umiditatea corectă a aerului, în care ați depozitat zahărul.
- Cum poți să păstrezi zahărul ca să nu se întărească
- Metoda cu care alimentul rezistă chiar şi 8 ani
Cum poți să păstrezi zahărul ca să nu se întărească
Zahărul proaspăt cumpărat trebuie turnat imediat în recipiente de sticlă sau plastic cu capac. Asta pentru ca acesta să se păstreze într-o formă bună pentru a-l putea utiliza un timp îndelungat.
Însă, pentru a-l putea consuma pe o durata mai mare, trebuie să ținem cont de câteva sfaturi. Temperatura ideală din camera unde a fost depozitat trebuie să fie cuprinsă între 12 și 22 de grade. Locul pentru depozitarea acestuia trebuie să fie un dulap întunecat și uscat. Zahărul trebuie păstrat departe de produsele cu un miros puternic.
Nivelul de umiditate din locul unde este depozitat zahărul este și el la fel de important. Acesta nu trebuie să depășească 70%, altfel zahărul se poate întări.
Dacă este rafinat poate rezistă la umiditate de până la 75%, dar nu mai mare. Foarte important este ca pentru a preveni întărirea zahărului, este necesar să-l amestecați periodic sau să agitați recipientul în care este depozitat.
Cum păstrezi alte alimente pe o perioadă mai lungă
Cereale. Fulgii de ovăz pot fi păstrați până la 30 de ani, asta dacă sunt păstrați în recipiente și puse într-un loc răcoros, întunecat și uscat.
Orezul alb. Acesta are o perioadă de valabilitate de până la 30 de ani. Cerealele trebuie păstrate la rece, la o temperatură de aproximativ 4-5° C, având recipiente unde oxigenul nu poate pătrunde.
Pastele. Pastele pot fi păstrate ani de zile, fără să își piardă din calitate, acestea putând fi ținute într-un loc ferit de lumină.
Ciocolata neagră. Aceasta are o perioadă de valabilitate de până la doi ani. O puneți păstra într-un recipient închis, într-un loc întunecat și uscat, la temperatura camerei.
Mierea. Mierea poate fi păstrată timp de doi ani fără să se alterezei.
Fasolea uscată, mazărea și lintea. Cele trei pot fi păstrate până la 30 de ani. Pentru a depozita fasolea este bine să o pui în saci de pânză și să o lași într-un loc răcoros, uscat și întunecat.
Conservele de legume, pește și carne. Ele pot fi păstrate până la cinci ani, dacă acestea nu prezintă urme de desfacere.
Sarea. Aceasta pură nu are o dată de expirare. Însă, sarea iodată are o perioadă de valabilitate de cinci ani. Sarea poate fi păstrată în ambalajul original sau în pungi de pânză, de asemenea într-un loc răcoros și ferit de lumină.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr. Nu te așteptai la asta niciodată