Cum să economisești la factura de curent cu ajutorul frigiderului. Ce temperatură trebuie să setezi pentru alimente
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 12.04.2023 la 15:05
Actualizat pe 12.04.2023 la 15:05
Frigiderul este unul dintre cele mai folosite electrocasnice dintr-o locuință. El are nevoie de setarea unei temperaturi optime pentru funcționa corespunzător, astfel că alimentele vor rezista mai mult timp și va scădea factura la curent.
- Cum să economisești la factura de curent cu ajutorul frigiderului
- Ce temperatură trebuie să setezi pentru alimente
Frigiderul se numără printre cel mai folosit electrocasnic dintr-o locuință. Acesta funcționează în mod constant, iar temperatura trebuie să fie optimă atât pentru alimentele din interior, cât și pentru a face economie la factura de curent.
La câte grade trebuie ținut frigiderul
Temperatura corectă în frigider poate să rezolve două aspecte importante. Una dintre ele este în ceea ce privește prospețimea alimentelor, iar a doua se referă la economia pe care o poți face la factura de electricitate.
Alimentele se păstrează cel mai bine la o temperatură cuprinsă între 3 și 5 grade. Frigiderul nu ar trebui să depună mult efort pentru a menține temperatura și a nu crește factura la curent. Congelatorul se setează între -18 și -25 de grade Celsius.
Legumele se păstrează la o temperatură mai scăzută decât carnea, iar lactatele ar fi recomandat să stea la 4 grade Celsius. Brânzeturile, iaurtul sau laptele nu se depun pe ușă, ci, pe rafturile principale.
Frigiderele care sunt mai vechi, vor avea termostatul în interior. Este în formă de rotiță și arată gradele disponibile pe care să le folosești. Dacă el este plin cu alimente, se recomand să fie setat la un număr cât mai mare.
Cum îți dai seama dacă frigiderul este eficient
Frigiderul se poate deteriora odată cu trecerea timpului și nu va fi merge la capacitate maximă. Pentru a-l verifica, poți apela la un test foarte simplu, folosind un pahar de apă.
În compartimentul principal se va pune un pahar cu apă și va sta minim 24 de ore. A doua zi, se scoate și se măsoară temperatura apei din vas, cu ajutorul unui termometru. Apa este importantă în proces fiindcă răcește rapid tot volumul, dar acest lucru nu se întâmplă și pentru alimentele solide. Este recomandat că frigiderul să nu fie niciodată umplut plin, ci doar în proporție de 25%. În acest fel, aerul rece va circula prin el și va răci alimentele foarte bine.
CITEȘTE ȘI: Câte zile poți păstra cozonacul în frigider. Perioada optimă în care poți consuma preparatul de Paște