Cum să fierbi pastele în doar 2 minute, în loc de 10. Economisești timp și mult gaz
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.01.2025 la 18:44
Actualizat pe 23.01.2025 la 18:44
Un truc te ajută să fierbi pastele mult mai repede decât ai fi crezut. În general, timpul necesar este de aproximativ 7 - 10 minute, dar cu ajutorul acestei metode poți să fierbi pastele în doar 2 minute. Astfel eviți și facturile mari la gaz, cu care mulți români se confruntă.
- Cum fierbi pastele în 2 minute
- Secretul de care toată lumea are nevoie
Pastele sunt unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare. Oamenii le preferă mai ales pentru că se gătesc foarte repede și sunt delicioase. Un truc te ajută să le gătești și mai repede decât credeai.
Cum să fierbi pastele în doar două minute în loc de 10
Modul în care fierbi pastele determină dacă vor fi delicioase sau nu. Pastele prea puțin fierte sunt tari, iar cele care sunt fierte prea mult au o textură lipicioasă și sunt dificil de mâncat. Din acest motiv, de obicei este recomandat să respecți timpul indicat pe ambalajul lor.
Dacă vrei să fierbi pastele mult mai repede decât te-ai obișnuit și să le savurezi în câteva minute după ce ai ajuns acasă de la muncă, un truc îți stă la dispoziție. Nu ai nevoie de ustensile speciale, ci doar să respecți o regulă.
Apa se pune la fiert pe aragaz, iar când dă în clocot se adaugă pastele. Se lasă la fiert doar două minute, iar mai apoi se oprește focul și se acoperă oala cu un capac. Acestea se lasă la gătit în continuare, până la timpul indicat pe pachet. În acest mod vei reuși să economisești timp și mult gaz.
Cu ce se condimentează sosul de paste pentru a avea același gust ca cel din Italia
Pastele din Italia sunt cele mai delicioase, iar sosul are o aromă și textură mai rar întâlnită în alte locuri. Poți să îl gătești foarte ușor, chiar în bucătăria ta. Tot ce trebuie să faci este să îl condimentezi corect.
Ingredientele recomandate sunt oregano, busuiocul, rozmarin sau cimbru. Cel din urmă este foarte important pentru a obține o aromă intensă sosului de paste, mai ale în cazul celui de roșii.
Citește și: Rețetă de supă italiană cu paste. Preparatul care nu te va ține prea mult timp în bucătărie