Cum să îți transformi cafeaua într-o băutură benefică pentru organism. Trei trucuri care te vor ajuta
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 24.05.2023 la 20:36
Actualizat pe 24.05.2023 la 20:36
După cum știe deja toată lumea, cafeaua nu este printre cele mai sănătoase băuturi, însă este motivul de dependență al multor oameni. Ei bine, acest lucru se poate schimba, dacă afli acește trucuri foarte utile. Iată cum poți să îți transformi cafeaua într-o băutură benefică pentru organism cu doar câteva ingrediente.
- Cafeaua poate să fie o băutură sănătoasă
- Ce trebuie să schimbi la modul în care o prepari
Mulți oameni nu pot să își înceapă ziua fără o cafea băută dimineața, iar acest lucru a devenit tot mai frecvent. Însă, la fel de mulți încearcă să elimine acest obicei din rutina lor, de frică că le va fi afectată sănătatea. Specialiștii au descoperit cum poți să o transformi într-o băutură sănătoasă, care să vina cu beneficii pentru organismul tău.
Cum trebuie să prepari cafeaua ca să fie benefică pentru organism
Cafeaua poate să fie chiar și o băutură eșențială pentru organismul tău, iar savoarea și aroma ei vor rămâne la fel. Tot ce trebuie să faci este să urmezi câteva sfaturi importante și să adaugi câteva ingrediente pe care nu obișnuiai să le folosești până acum. Însă, va trebui să și renunți la câteva, mai ales dacă vrei să pierzi în greutate.
Cel mai prețios sfat al specialiștilor este ca oamenii să renunțe la zahărul din cafea. Acesta poate fi înlocuit cu alte ingrediente care să o îndulcească, astfel încât să nu îți începi ziua cu un aport semnificativ de calorii, o cantitate mare de zahăr și alte probleme care vin în același timp. Chiar dacă devine mult mai delicioasă, se transformă într-o băutură nocivă.
În schimb, specialiștii recomandă să adaugi scorțișoara. Acest ingredient este util mai ales pentru persoanele care folosesc arome în cafea. Aromele conțin o mulțime de ingrediente nocive și o cantitate mare de zahăr, motiv pentru care acestea pot fi înlocuite cu scorțișoară. Aceasta îi va da cafelei o aromă delicioasă, cu mai puține efecte negative.
O altă recomandare importantă este renunțarea la laptele praf. Oamenii îl folosesc pentru a obține o cafea mai cremoasă, însă acesta are o mulțime de efecte negative, printre care faptul că neutralizează antioxidanții din cafea. Poți să îl înlocuiești cu lapte vegetal, lapte de vacă sau lapte de migdale.
Cum se prepară corect cafeaua
Ingredientele din cafea sunt extrem de importante pentru a obține o băutură sănătoasă, însă la fel de important este și modul în care este preparată. Așadar, trebuie să te asiguri că nu folosești multă presiune și temperaturi mari atunci când o prepari, deoarece, în acest fel, antioxidanții vor dipărea din cafea. Acest lucru înseamnă că nu vei mai beneficia de efectele pozitive cu care vin în organismul tău.
Citește și: De ce e bine să bei cafea de ghinde. Cum se prepară și ce beneficii are