Cum să obții un humus mai fin cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Un truc pentru gătit
Publicat pe 09.05.2022 la 09:18 Actualizat pe 09.05.2022 la 09:18
Bicarboantul de sodiu te ajută în curățenie, îngrijire personală, gătit, dar și multe altele. Ei bine, astăzi te vom învăța cum să obții un humus mai fin. Este un truc genial pentru gătit, pe care sigur nu-l știai.
- Obține un humus mai fin cu ajutorul bicarboantului de sodiu
- Un truc genial pentru gătit
Humusul pe care îl gătești mereu nu are o textură așa cum ți-ai dori? Noi te învățăm cum să obți un humus mai fin cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Nu este deloc greu, iar ingredientul „minune” te salvează și de această dată.
Obține un humus mai fin cu ajutorul bicarboantului de sodiu
Pentru un humus mai fin decât cel pe care îl cumperi din restaurant sau magazin trebuie de fiecare dată să folosești fasole moale. Cel mai simplu și eficient mod de a obține o fasole moale este ingredientul minune care te salvează de fiecare dată. Bicarboantul de sodiu ridică pH-ul lichidului de gătit. Așadar, el ajută năutul la descompunere și la frăgezirea mai ușoară.
Dacă vreți să gătiți o cană de fasole uscată, atunci dizolvați o limguriță din acest aliment în șase căni de apă rece, apoi lăsați compoziția peste să se „odihnească” peste noapte. În acest fel împrospătați apa, dar și bicarboantul de sodiu. De aici, totul va fi simplu, veți găti normal în continuare humusul și veți obține rezultatul mult dorit.
Alt truc cu ingredientul minune
Un alt truc cu bicarbonat de sodiu care te ajută în bucătărie este echilibrarea acidității roșiilor din conservă. Consecvența lor nu este tocmai aceea care ți-ai fi dorit să fie, așa că, noi te scăpăm și de această problemă pe care o întâmpini când gătești ceva cu roșiile din conservă.
Pentru a echilibra aciditatea roșiilor din conservă ai nevoie de un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu, care va neutraliza excesul de aciditate, fără a afecta în vreun fel aroma sau textura pe care o au roșiile.
Acest truc te ajută atunci când vrei să netezești aromele din supele consistente și groase de roșii, dar poți aplica această metodă și atunci când gătești un sos sau un piure făcut cu ajutorul roșiilor din conservă.
Citește și: Folosește bicarbonat de sodiu în locul săpunului. Ce beneficii aduce ingredientul minune