Cum să păstrezi salata verde proaspătă mai mult timp. Cele mai simple trucuri pe care să le pui în aplicare

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.04.2025 la 18:43
Actualizat pe 11.04.2025 la 18:43
Pentru a te bucura de salată verde proaspătă mai mult timp, există câteva trucuri simple și eficiente. Află din rândurile de mai jos cum poți păstra această legumă proaspătă mai mult timp, fără să depui pre amult efort.
- Trucuri esențiale pentru salata verde
- Cum o păstrezi proaspătă mai mult timp
Salata verde poate fi folosită într-o varietate de feluri de mâncare: smoothie-uri, omlete, paste și salate sănătoase. Uneori este frustrant când cumperi salata și în doar câteva zile arată foarte rău.
Cum să păstrezi salata verde proaspătă mai mult timp
Dacă vrei să păstrezi salata verde proaspătă mai mult timp, încearcă aceste metode simple de depozitare - unele rapide, altele puțin mai complicate.
Șervețele de hârtie și pungi. După spălarea și uscarea frunzelor, salata este așezată pe prosoape de hârtie, apoi rulată și pusă într-o pungă de plastic. Se presupune că prosoapele de hârtie absorb excesul de umiditate din verdețuri și le împiedică să devină lipicioase, iar punga sigilată împiedică excesul de aer să circule în interior și în exterior, încetinind procesul de ofilire.
Un alt truc pentru a vă păstra salata proaspătă este să arunci toate frunzele lipicioase, umede și ofilite imediat ce le vezi. Acest lucru se poate întâmpla în ziua în care aduci punga acasă, în a doua sau a patra zi. Restul pungii ar trebui să poată fi consumată în siguranță, atâta timp cât frunzele își păstrează textura inițială crocantă și uscată.
Cel mai bun loc pentru depozitarea salatei în pungi este sertarul cu zarzavaturi.
Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci salată în fiecare zi
Dacă mănânci salată în fiecare zi poți obține mai multe vitamine și minerale. Fără a mânca suficiente fructe și legume, unele persoane pot să nu obțină suficiente vitamine și minerale esențiale, ceea ce poate duce la o deficiență și la efecte secundare nedorite.
„Legumele cu frunze verzi consumate în mod obișnuit în salate - cum ar fi salata romaine, spanacul, rucola și kale - sunt bogate în vitamina A, vitamina C și vitamina E”, spune Catherine Karnatz, RD, creatorul Nutrition Education RD.
Potrivit specialistului, aceste vitamine pot susține o vedere sănătoasă, ajută funcția imunitară și protejează împotriva anumitor tipuri de cancer. Multe salate conțin minerale esențiale, cum ar fi potasiu, fier, magneziu și multe altele.
Citește și: Sufleu de spanac. Rețeta simplă a lui Chef Horia Manea pe care să o încerci