Sufleu de spanac. Rețeta simplă a lui Chef Horia Manea pe care să o încerci

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 10.04.2025 la 10:03
Actualizat pe 10.04.2025 la 10:03
În ediția de astăzi a emisiunii Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a gătit un meniu complet, format dintr-un starter, salată caldă de porc, un fel principal, sufleu de spanac, şi un desert, gogoşi de vin.
- Rețeta lui Horia Manea de sufleu de spanac
- Cum să îl pregătești
Salată caldă de porc
- Ulei de măsline
- Ceapă
- Usturoi
- Chimbir
- Piept de porc
- Sos Teriaky
- Ardei iute
- Fasole verde
- Ceapă verde
- Susan
Se călesc ceapa şi usturoiul. Ulterior, se adaugă ghimbirul şi pieptul de porc. Se lasă la prăjit pentru 7-8 minute. Se adaugă, pe rând, ardeiul iute, sosul teriaky, fasolea verde, boiaua dulce, pudra de usturoi şi susanul. La final, se adaugă şi ceapă verde.
Sufleu de spanac
- Spanac
- Unt
- Făină
- Smântână
- Caşcaval
- Ouă
- Parmezan
- Sare
- Piper
- Ulei
Spanacul se lasă la fiert. Ulterior, în unt topit, se adaugă făina şi spanacul tocat mărunt. Se lasă la foc mediu înca 2-3 minute. Apoi, se toarnă smântâna, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras.
După ce s-a răcit, se încorporează gălbenuşurile şi, ulterior, albuşurile bătute spumă. Compoziţia se mută într-o tavă tapetată cu unt şi se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade. Cu 10 minute înainte să fie gata, se presară pamezan.
Gogoşi de vin
- Făină
- Ouă
- Unt
- Zahăr
- Ulei
- Zahăr vanilat
- Sare
- Vin
Untul şi vinul se lasă la fiert. Se adaugă făina şi se amestecă. După ce aluatul opărit s-a răcit, se adaugă gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Se formează gogoşile şi se prăjesc în ulei încins. Se presară zahăr pudră.