Cum să prepari șnițele ca la restaurant. Ingredientul secret care schimbă complet gustul
Publicat pe 17.09.2022 la 18:53 Actualizat pe 17.09.2022 la 18:53
Șnițelele sunt preferate de toată lumea, ele fiind un fel de mâncare extrem de delicios și deloc greu de preparat. Acestea se găsesc în orice restaurant de tip fast-food, dar și în restaurantele mari. Ei bine, poate că ați observat diferența dintre cele gătite acasă și cele de la restaurant. Diferența o face un singur ingredient considerat ‘’minune’’ în prepararea acestui fel de mâncare.
- Șnițele ca la restaurant
- Ingredientul secret al bucătarilor
Șnițelele sunt preferatele tuturor, dar mai ales ale copiilor. Atunci când ai niște mici mofturoși în casă care nu vor să mănânce orice, apelezi la varianta ajutătoare, adică la șnițele. Adesea, ele sunt consumate alături de piure sau cartofi prăjiți reprezentând o masă sățioasă și gustoasă.
Ingredientul secret pentru șnițele ca la restaurant
Ca șnițelele să fie bune și gustoase ele trebuie să aibă o crustă crocantă și aurie la exterior, iar la interior carnea să fie fragedă și suculentă. Orice gospodină prepară din când în când șnițele, iar diferența dintre cele de la restaurant și cele de acasă este una sesizabilă. Poate că v-ați întrebat vreodată cum reușesc bucătarii să gătească niște șnițele atât de gustoase.
Ei bine, ei folosesc un ingredient secret. Este vorba de celebra coca-cola. Pentru ca șnițelele tale să iasă ca la restaurant trebuie să adaugi 2 linguri de coca-cola în aluatul acestora. Aluatul pentru șnițele este format dintr-un amestec de făină, ou și pesmet. Ca totul să fie complet, în acest amestec trebuie să adaugi și 2 linguri de coca-cola. Dacă nu dorești să adaugi coca-cola, poți pune și apă minerală.
Alte sfaturi pentru șnițele excelente
-uleiul în care prăjești șnițelele trebuie să fie bine încins
-folosește un ulei curat, nu unul în care s-a mai prăjit și altceva înainte
-carnea de șnițel nu trebuie să fie nici prea groasă, nici prea subțire
-șnițelele se întorc pe ambele părți în timpul prăjirii
-trebuie să așezi șnițele pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei