Cum să speli corect afinele. Greșeala care poate produce probleme de sănătate

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 20.05.2025 la 11:33
Actualizat pe 20.05.2025 la 11:33
A început sezonul afinelor! Aceste fructe sunt la mare căutare în această perioadă și se vând în magazinele și piețele din România. Afinele au multe beneficii pentru organism, dar dacă vrei să te bucuri de ele, este important să știi cum se spală corect. Multe persoane fac o greșeală care produce probleme de sănătate.

Afinele au beneficii uimitoare pentru organism.
Profimedia
- Cum speli corect afinele pentru a nu te confrunta cu posibile probleme de sănătate
- Ce pași trebuie să urmezi
Afinele sunt foarte sănătoase și sunt recomandate de nutriționiști în această perioadă. Majoritatea oamenilor le cumpără din piețe și magazine, fiind destul de greu de găsit în natură. Indiferent de locul din care le cumperi, afinele trebuie spălate foarte bine.
Cum speli corect afinele
Afinele necesită o spălare foarte atentă, deoarece pot apărea pe suprafața lor bacterii care provoacă grave probleme de sănătate. Majoritatea oamenilor riscă să le spele superficial, din cauza texturii pe care o au.
Pentru a spăla afinele corect trebuie să respecți câțiva pași importanți. Primul pas este să te speli foarte bine pe mâini, apoi să pregătești o sită pentru bucătărie. Se pun afinele în sită și se bagă sub jetul puternic de apă.
Afinele se spală de aproximativ trei ori, timp în care miști sita astfel încât apa să pătrundă peste tot. Nu este deloc recomandat să speli afinele în caserola cu care le-ai cumpărat din magazin. De asemenea, apa trebuit să se scurgă în întregime, motiv pentru care este important să nu le speli într-un bol.
Ce beneficii au afinele
Afinele sunt un miracol pentru sănătatea oamenilor. Au o mulțime de beneficii pentru organism, mai ales dacă sunt consumate regulat. Afinele sunt beneficie pentru sănătatea ochilor datorită conținutului antioxidanților numiți antocianine.
De asemenea, afinele au un conținut semnificativ de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, magneziu, seleniu și zinc. Sunt recomandate să fie mâncate goale sau amestecate cu iaurt grecesc.