Cum se congelează corect căpșunele. Ce trebuie să faci dacă vrei să te bucuri de gustul lor și la iarnă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 12.06.2023 la 08:27
Actualizat pe 12.06.2023 la 08:27
Căpșunile sunt un fruct foarte delicios și ușor de folosit la deserturi, iar perioada în care sunt cele mai bune este în acest moment al anului. Însă, poți să te bucuri de ele și pe timpul iernii, dacă știi cum să le congelezi în perioada corectă și în modul corect. Aceste sfaturi le vor păsta la fel de delicioase precum cele din timpul verii.
- Cum să congelezi corect căpșunile
- Când este perioada cea mai bună pentru acest lucru
Fructele congelate nu sunt la fel de delicioase precum cele proaspete, iar textura lor nu mai este la fel de fragedă. Din acest motiv, oamenii se feresc să le consume și să mulțumesc cu cele din timpul verii.
Însă, câteva sfaturi utile pot să îți păstreze căpșunile la fel precum cele pe care le găsești în piețe în această perioadă. De asemenea, acestea pot să se folosesc și pentru deserturi.
Cum să congelezi corect căpșunile
Congelarea fructelor este o sarcină destul de dificilă, iar acest lucru se întâmplă mai ales în cazul căpșunilor. Însă, totul poate să devină mult mai ușor, dacă urmezi câteva sfaturi importante. Trebuie să începi prin a le spăla cu apă din abundență, să le usuci, iar mai apoi să le tai frunzele din jurul tulpinii.
Următorul pas este să le tai în felii de mărime medie, astfel încât să poată fi folosite imediat după ce le-ai scos din congelator. Acestea se așază pe o folie de copt, astfel încât să nu se atingă una de cealaltă, iar mai apoi vei băga folia de copt în congelator timp de aproximativ trei ore. După ce s-au întărit, poți să le scoți, să le bagi într-o pungă de congelat și să le bagi înapoi în congelator.
Cât costă un kilogram de căpșuni în piețele din România
Căpșunile au început să apară în piețele din România, iar cele pe care le caută toată lumea sunt căpșunile românești. Acestea sunt mai delicioase și mai sănătoase, iar susținerea producătorilor locali este o alegere ideală. Însă, pentru o caserolă de un kilogram de căpșuni, oamenii trebuie să plătească aproximativ 35 de lei.
Acestea sunt mai scumpe decât cele din alte țări, pentru care oamenii trebuie să plătească aproximativ 15 lei dacă vor să cumpere un kilogram. Prețul căpșunilor a crescut comparativ cu anul 2022, când trebuie să plătești mai puțin cu aproximativ 5 lei.
Citește și: Ce beneficii pentru sănătate are consumul de căpșuni! Explicațiile oferite de specialiști