Cum se face croque madame. Sandvișul frațuzesc rafinat după o rețetă simplă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 07.07.2024 la 11:26
Actualizat pe 07.07.2024 la 11:26
Croque madame este una dintre cele mai delicioase tipuri de sandviș pe care le vei gusta vreodată. Este alegerea ideală de mic de dejun când n-ai mult timp la dispoziție și poate fi gătit după propriile preferințe. Iată cât de simplă este rețeta.
- Ce este croque madame
- Cel mai delicios sandviș pe care îl vei mânca
Dacă ai rămas fără idei la micul dejun și ești în căutarea unui preparat delicios, sățios, dar care se gătește repede, ai ajuns în locul potrivit. Croque madame este unul dintre cele mai spectaculoase sandvișuri, originar din Franța. Știm deja că preparatele franțuzești de la micul dejun sunt greu de egalat!
Ce este croque madame
Croque madame este foarte cunoscut în Franța și este servit la foarte multe hoteluri la micul dejun. De asemenea, se servește și la aproape toate restaurantele și este foarte apreciat.
Acest preparat se referă la sandvișul cu brânză și șiuncă. Este important de precizat că acestea sunt ingredientele de bază pe care le vei adăuga, restul fiind opționale. Poți să adaptezi preparatul după propriile dorințe.
Rețeta simplă de croque madame
Croque madame se gătește foarte repede și este nevoie de ingrediente care costă puțin. Îl poți pregăti pentru întreaga familie la micul dejun, sau poate fi o gustare între mese. Este foarte sățios și are un gust delicios.
Ingrediente
- 2 felii de brânză
- 4 linguri de lapte
- 2 felii de pâine tip sandviș
- 100 g brânză rasa Gruyere
- 20 de grame de unt
- 2 felii de jambon
- 1 ou
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare
Se pregătesc feliile de pâine. Acestea se ung cu unt moale, se pune o felie de cașcaval, iar mai apoi o felie de jambon. Pe deasupra se pune o altă felie de cașcaval, iar mai apoi se pune o altă felie de pâine unsă cu unt.
Se încinge uleiul și se prăjește sandivșul într-o tigaie. După ce s-a rumenit, se scoate din tigaie și peste el se pune brânza rasă. Separat se pregătește un ou ochi, pe care îl vei pune peste sandviș și, implict, peste stratul de brânză rasă.
Trucurile francezilor
Francezii au toate secretele de care ai nevoie pentru un mic dejun delicios. Așadar, unul dintre aspectele importante este să adauge neapărat brânză Gruyere, nu un alt tip de brânză.
De asemenea, sandvișul se prăjește la foc mic, pentru a nu se arde. Este necesar să pui foarte puțin ulei în tigaie, suficient doar cât să nu se prindă pâinea.
Citșete și: Îţi plac sandvişurile? Iată o reţetă delicioasă şi fără prea multe calorii