Cum se spală corect covoarașele din băi. Acestea pot să devină un adevărat pericol pentru sănătate
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 15.10.2022 la 13:58
Actualizat pe 15.10.2022 la 13:59
Baia este unul dintre locurile din casele oamenilor cu cele mai multe bacterii, mai ales din cauza mucegaiului, care apare în urma umezelii. Din acest motiv, covorașele din băi necesită o curățare specială și corectă, pentru ca acestea să nu devină un risc pentru sănătate.
- Curățarea corectă a covorașelor din băi
- Acestea devin des un pericol pentru sănătate
Covorașele din băi devin, de cele mai multe ori, un adevărat risc pentru sănătate, din cauza bacteriilor și microbilor, care apar în urma mucegaiului și a umezelii. Așadar, acestea necesită o curățare specială față de restul covoarelor din casă. Iată cum se spală corect.
Curățarea corectă a covoarașelor din baie
Suprafața covorașelor din baie diferă de cea a covoarelor din restul casei, și nu doar din punct de vedere al texturii. Pentru că sunt utilizate într-un mediu umed, acestea atrag mai multe bacterii și microbi, motiv pentru care necesită o curățare mai atență.
Din cauza suprafețelor cu bacterii, covorașele de baie trebuie să fie spălate regulat, o dată la două sau trei săptămâni. Însă, acest lucru trebuie să fie făcut corect, pentru a nu risca să se deterioreze materialul din care sunt făcute. Așdar, informația cheie este să nu fie spălate la o temperatură mai mare de 40 de grade, temperatura ideală fiind de 30 de grade.
De asemenea, este recomandat ca acestea să fie spălate cu un detergent de rufe moale, care să le păstreze aceeași textură. Aceeași regulă se aplică și în cazul covoarelor din cauciuc, care pot fi băgate în mașina de spălat la aceeași temperatură.
Uscarea corectă a covoarelor de baie
După spălare, covoarele de baie trebuie uscate corespunzător, pentru a nu deveni ținta bacteriilor. Așadar, contrar astepărilor, acestea trebuie să fie depozitate la uscat într-un loc răcoros, iar pe timpul iernii, este necesară să fie scoase pe balcon sau în curte. În acest fel, fibrele care au des contact cu apa din baie, au timp să se reîmprospăteze.
Citește și: De ce e bine să cureți canapelele şi covoarele cu spirt. Trucul pe care puține gospodine îl știu