De ce avem coșmaruri noaptea și ce putem face pentru a scăpa de ele
Publicat pe 22.03.2022 la 20:03 Actualizat pe 22.03.2022 la 20:03
Coșmarurile sunt cea mai înspăimântătoare parte a somnului. Te pui în pat cu gândul de a avea un somn liniștitor, dar visele urâte nu îți dau pace. Cu siguranță te-ai trezit de câteva ori în toiul nopții, terifiat de un coșmar care ți-a furat tot somnul. Iată care este cauza, dar și cum poți scăpa de coșmarurile care te bântuie.
- De ce avem coșmaruri noaptea
- Cauze și tratamente pentru aceste vise urâte
Este neplăcut să te trezești în miezul nopții înspăimântat de coșmarurile care nu îți dau pace. Deși sunt mai des întâlnite în rândurile copiilor, acestea pot apărea la orice vârstă. Cauzele coșmarurilor pot fi multiple, dar iată care sunt cele mai comune.
De ce avem coșmaruri noaptea. Pot fi extrem de realiste
Coșmarurile pot avea diferite surse, în funcție de fiecare persoană. Ele sunt mult mai des întâlnite la copii, dar și adulții au des parte de ele. Iată care sunt cele mai comune dintre motive.
Stresul, anxietatea sau depresia -Stresul ne poate acapara viețile fără să ne dăm seama. Munca, grijile și problemele ne afectează în mod frecvent nivelul de stres, iar organismul tinde să reacționeze cum știe el mai bine. Una dintre reacțiile neplăcute se manifestă prin coșmaruri. Acestea pot fi de cele mai multe ori recurente.
Anxietatea și depresia sunt și ele cauze frecvente care declanșează coșmarurile. De asemenea o schimbare majoră în viața cuiva sau traumele din copilărie, conduc la coșmaruri.
Vizionarea unor filme de groază -De foarte mult ori, printre cele mai frecvente cauze ale coșmarurilor se află vizionarea filmelor de groază sau chiar citirea unei cărți care conține detalii înfricoșătoare, mai ales înainte de culcare. Pentru a evita coșmarurile, în aceste situații, este recomandat să se evite aceste obiceiuri înainte de culcare.
Ce înseamnă dacă visezi urât în fiecare noapte
În general aceste vise au un mesaj clar și sunt legate de ceva concret cum ar fi, traume, întâmplări, frici, probleme, griji, dorințe etc. Este clar că ceva nu este în regulă dacă visele sunt urâte și repetitive. Există două posibilități în acest caz. Universul încearcă să îți transmită un mesaj pe care nu ai reușit să îl receptezi, este o cauză sufletească, spirituală care necesită timp de gândire asupra unor probleme din viața ta, sau este vorba de o dereglare în organism care duce la acest visat constant. Există boli care produc astfel de simptome, deci și asta poate fi o cauză. Este recomandat să consulți un medic homeopat, în cazul bolii, sau să cauți problema sufletească care duce la visele urâte.
De ce visează urât copii și bebelușii
Majoritatea copiilor au coșmaruri, dar cei mai predispuși la aceste vise urâte sunt copii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani. Motivul este simplu. Este o vârstă la care se dezvoltă frici, imaginația și capacitatea de a descrie un vis de groază. Coșmarurile unui copil pot proveni din cauze multiple cum ar fi, vizionarea unui film care ce-l afectează emoțional, schimbările din viața lui, mutarea la dormitul separat de părinți și chiar stresul resimțit de părinți.
Care este tratamentul pentru coșmaruri
Principala rezolvare este consultarea cu un medic specialist, dar și schimbarea stilului de viață poate duce la eliminarea coșmarurilor. Iată câteva remedii care te-ar putea ajuta; yoga, gânditul pozitiv, mai multe fructe și legume în alimentație, zâmbitul mai des.
Alte metode de a scăpa de coșmaruri
De asemenea, poți încerca și tratamentul naturist în încercarea de a combate coșmarurile. Poți bea ceai din coji de mereu, o baie cu amestec de plante poate ajuta la fel de mult, dar și o alimentație lacto-vegetariană care presupune consumarea unui pahar de lapte cald înainte de culcare, în care se amestecă un gram de chimen și un gram de anason.