De ce e bine să mănânci ananas. Beneficiile sănătății și cum este indicat să-l consumi
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.06.2022 la 16:39
Actualizat pe 14.06.2022 la 16:39
Îl găsim în supermarketuri - fie în conserve, fie la raionul de fructe. Oricum ar fi consumat, ananasul reprezintă o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre naturale pentru organism. Specialilștii spun că fructul tropical este bogat în enzime și antioxidanți care susțin sistemul imunitar și ajută la întărirea oaselor.
- De ce e bine să mănânci ananas
- Beneficiile sănătății ananasului
- Cum este indicat să consumi fructul tropical
Fructul de ananas este extrem de gustos. Are o pulpă cărnoasă și suculentă și o tulpină cu un miez fibros de sprijin. Pentru cei cărora nu le place să îl consume așa, există compotul de ananas, rondelele de ananas, fie în conservă, fie la borcan. Pe lângă faptul că are un gust bun, fructul exotic are și multiple beneficii pentru sănătate.
Beneficiile sănătății ananasului
Specialiștii spun că ananasul poate reduce riscurile cancerului. Cum? Vitaminele din compoziția fructului exotic protejează celulele sănătoase de radicalii liberi ce pot provoca apariția cancerului. Astfel, ananasul furnizează organismului doza zilnică de vitamina C și A, de care are nevoie, iar asta reprezintă un adjuvant pentru celulele deteriorate.
De asemenea, ananasul susține sistemul imunitar. Potrivit studiilor, conținutul ridicat de vitamina C ajută organismul să lupte împotriva bolilor cardiovasculare și a durerilor articulare, și este , de asemenea și un adjuvant pentru sistemul imunitar. Mai mult, datorită conținutului de bromelaină, ananasul este indicat și pentru îmbunătățirea digestiei și prevenirea balonării.
Ananasul are un conținut bogat de mangan, mineral esențial pentru dezvoltarea oaselor puternice, așadar, fructul exotic ajută și la păstrarea sănătății osoase. Ajută la prevenirea osteoporozei în special în rândul femeilor care se află în postmenopauză.
De asemenea, ananasul are proprietăți vermifuge și poate reduce inflamația de la nivelul intestinelor. Vitamina A din compoziția fructului exoticm ajută și pentru o vedere mai bună. Astfel, consumul zilnic de ananas poate scădea semnificativ riscul aparițiilor afecțiunilor oculare. Tot el reduce și cantitatea de sare din organism și duce la scăderea riscului de a suferi de hipertensiunea arterială. Conține numeroși antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi din corp, care duc la îmbătrânirea prematură a pielii.
Nu în ultimul rând, ananasul este bun și în curele de slăbire. Consumul regulat de ananas funcționează ca un laxativ natural și îmbunătățește funcțiile digestive. Nu conține calorii și este bogat în fibre și proteine.
Cum este indicat să consumi fructul tropical
Ananasul se curăță întotdeauna de coajă. După ce frunzele și coaja au fost îndepărtate, îl puteți tăia în felii, sau pe lungime. Miezul fructului se îndepărtează, pentru că nu are niciun gust. Este bine să consumăm ananas în fiecare zi, dar în cantități moderate.
Citește și Scapă de mătreaţă pentru totdeauna! Remediul simplu pe care-l poţi prepara la tine în casă