De ce este bine să mânânci mult pepene roșu vara. 5 beneficii
Publicat pe 13.07.2019 la 13:33 Actualizat pe 13.07.2019 la 13:33
Vară = pepene! E clar că pepenele este fructul preferat al multor persoane. E zemos, gustos şi răcoritor, motiv pentru care oamenii îl preferă atât ca simplă gustare, ci şi ca înlocuitor al unei mese întregi.
Vară = pepene! E clar că pepenele este fructul preferat al multor persoane. E zemos, gustos şi răcoritor, motiv pentru care oamenii îl preferă atât ca simplă gustare, ci şi ca înlocuitor al unei mese întregi.
Savoarea proaspătă îi oferă pepenelui un gust inconfundabil, motiv pentru care este mâncat rapid. Vă întrebaţi ce beneficii aduce organismului? O mulţime!
Pepenele este foarte bogat în vitamina A, C, E D, vitamina B6, B12, acid pantotenic. De asemenea, fructul verii conţine de calciu, magneziul, mangan, potasiu, zinc şi seleniu.
Pepenele are un conţinut scăzut de grăsimi şi colesterol. Este indicat în lupta cu radicalii liberi, având grijă de vasele de sânge şi ajută la împiedicarea îngroşării pereţilor arteriali. Pepenele roşu conţine citrulină, care are rol de relaxa vasele de sânge, reducând astfel stresul.
Consumul de pepene roşu ajută la ameliorarea durerilor provocate de osteoartită. Potasiul din pepenele roşu este important în prevenirea formării pietrelor la rinichi, ajutând la dizolvarea acestora, prin reducerea concentraţiei de acid uric din sânge.
R.P.