De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea. Scapi de o mare problemă
Publicat pe 10.10.2022 la 11:44 Actualizat pe 10.10.2022 la 13:15
Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele din bucătărie care ne ajută la numeroase nevoi. De la curățenie, la gătit, bicarbonatul de sodiu este extrem de bun și la îndemână. De data aceasta ne axăm pe gătit și vom descoperi împreună de ce este bine să punem bicarbonat de sodiu în apa în care fierbe fasolea.
- De ce să fierbi fasolea cu apă și bicarbonat de sodiu
- La ce te ajută
Fasolea este un preparat tradițional gătit de toate gospodinele. În funcție de zona țării, există multe moduri de preparare a fasolei, iar Ingredientele sunt cele care dau gust și o aromă diferită fiecărei interpretări a acestei rețete. Cu toate acestea, sunt mulți bucătari care nu reușesc să dea textura potrivită mâncării de fasole. Iată la ce ajută bicarbonatul de sodiu în timpul fierberii fasolei.
De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea
Bicarbonatul de sodiu ajută fasolea să fiarbă mult mai bine. Procedeul este unul destul de simplu. Pentru început se fierbe fasolea în mod obișnuit. În cea de-a doua apă se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă să dea în câteva clocote. Mai apoi apa se aruncă, boabele de fasole se clătesc cu apă caldă și fasolea este gata de gătit așa cum îți dorești.
Altă legumă câte fierbe mai bine cu bicarbonat de sodiu
De asemenea, fasolea nu este singura legumă care fierbe mai bine cu bicarbonat de sodiu. Și mazărea se încadrează la această categorie. Cercetătorii americani au realizat un studiu care a demonstrat ca mazărea fierbe de doua ori mai repede cu bicarbonat de sodiu decât fără. Ei au pus la fiert aceeași cantitate de mazăre în două recipiente diferite, însă într-unul au pus bicarbonat de sodiu, iar în altul nu. Au folosit 22 g de bicarbonat la 180 ml de apă și 100 grame de mazăre. Astfel, s-a constat că mazărea cu bicarbonat de sodiu a fiert în doar 8 minute, iar cealaltă în 17 minute.