De ce este bine să pui cașcavalul și brânza la congelator câteva minute înainte să le dai prin răzătoare. Trucul la care vei apela de fiecare dată
Publicat pe 04.12.2023 la 23:26 Actualizat pe 04.12.2023 la 23:26
Brânza și cașcavalul sunt unele dintre cele mai folosite alimente din întreaga lume. Cele două ingrediente se pot folosi la diferite preparate sau chiar consumate în starea în care vin cumpărate din comerț. Iată de ce este bine să bagi cașcavalul și brânza la congelator pentru 20 de minute înainte să le razi! De acum vei folosi mai des acest truc.
- De ce să bagi cașcavalul și brânza la congelator pentru 20 de minute înainte să le razi
- Așa vei proceda mereu
În timp ce cașcavalul este considerat un aliment bogat în calciu și proteine, brânza conține acid linoleic conjugat și sfingolipide care joacă o funcție foarte importantă în prevenirea cancerului.
De ce este bine să bagi cașcavalul și brânza la congelator pentru 20 de minute înainte să le razi
Atât brânza, cât și cașcavalul sunt două dintre alimentele extrem de folosite în bucătărie. Ei bine, un truc aparent simplu, de care nu știu foarte multe gospodine, este acela de a răci cașcavalul și brânza timp de câteva minute înainte de a le trece prin răzătoare.
Mai exact, este suficient să o ții la congelator pentru 20 de minute și apoi să o folosești cu încredere, pentru că se nu vei mai umple toată bucătăria de resturi și te vei mișca și mult mai repede.
De altfel, acest truc este o modalitate ușoară de a prinde toată brânza, fără ca aceasta să cadă de pe farfurie. .
Cum se face brânza de casă
Puțini știu, însă fabricarea brânzei de casă este o artă veche. În cazul în care vrei să faci această rețetă, ai nevoie de doar două ingrediente, mai exact patru litri de lapte proaspăt de vaci și 50 ml suc de lămâie sau oțet de vin alb.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi laptele proaspăt într-un vas și să îl pui la fiert, adăugând apoi sucul de lămâie sau oțetul.
În continuare, fierbe până când laptele începe să se coaguleze, însă ai grijă să nu-l lași să fiarbă prea mult, ci doar până când se produce separarea dintre zer și granulele de lapte coagulat.
Astfel că, mediat după ce a atins acest punct, lasă-l să se răcească și amestecă-l delicat, apoi strecoară brânza printr-un tifon curat.
Totodată, după aceea, bucata de brânză las-o să se răcească și pune-o la frigider pentru câteva ore pentru a se întări, iar preparatul este gata.